Фалшивите подписи няма да бъдат заличени, обяви шефът на ЦИК

  • 24 април 2014 08:19

  • 1360
  • 2
Фалшивите подписи няма да бъдат заличени, обяви шефът на ЦИК
©

Въпреки че съм председател на ЦИК, ЦИК говори институционално чрез своите говорители. По отношение на фалшификацията на подписите не е въпрос за работата на ЦИК, а за работата на политическите сили.

Така председателят на Централната избирателна комисия Ивелина Алексиева отговори в ефира на ТВ7 на въпроса за фалшифицираните подписи в листите на партиите, кандидатки за Европйеския парламент.

Това, което се случи в обществото, за мен е един оздравителен процес. Трябваше да се даде светлина. То е дисциплиниращо по отношение на партиите и коалиците, които от тук насетне ще събират подписи, допълни Алексиева.

На ден идват между 50 и 100 сигнала, всички тях изпращаме към КЗЛД и прокуратурата, за да продължи разследването, обясни тя.

По думите й обаче резултатите от сигналите, които се подават в момента, ще бъдат обявени по-късно и ако са истинни, ще се съобщи след изборите, така че тези подписи няма да бъдат заличени. „На базата на сигнали не можем да заличаваме“, категорична бе шефката на ЦИК.

Изборният ден започва в 6 часа и приключва в 19 часа. Ако в 19 часа има избиратели, които не са упражнили правото си на вот и са пред избирателната секция, само те ще могат да гласуват, но до 20 часа, обяви председателят на ЦИК.

Последвайте канала на

1360 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2014.04.25 | 18:28

2
Фалшивите подписи няма да бъдат заличени, за да пребъдат фалшивите партии. Браво анти Българи.

2014.04.25 | 18:28

1
"Фалшивите подписи няма да бъдат заличени"-ако се допусне обратното,то България няма да участва в Евро изборите, Европа ще ни се смее.........Може ли да са толкова жалки тези от ЦИК?????

Добави коментар

Водещи новини