Лавров: Русия няма моралното право да оказва натиск над Югоизточна Украйна

  • 23 април 2014 21:43

  • 2693
  • 3
Лавров: Русия няма моралното право да оказва натиск над Югоизточна Украйна
©

Русия няма моралното право да оказва натиск над Югоизточна Украйна и да подтиква към противопоставяне на гражданите срещу армията, заяви руският министър на външните работи Сергей Лавров, предаде РИА Новости.

"Русия няма моралното право да оказва натиск на източните и южните части на Украйна, да ги заставя да правят каквото и да е в едностранен ред, пред армията, която идва срещу тях, против „Десен сектор”, който отдавна трябваше да бъде разоръжен и пред лицето на политическите затворници, които продължават да бъдат арестувани”, заяви Лавров пред руски телевизионен канал.

По неговите думи новите власти в Украйна не съблюдават споразуменията по мирно разрешаване на кризата.

"Всичко, което искаше опозицията според споразумението от 21 февруари Янукович го направи. Всичко, което се препоръчваше да направи опозицията- те не го направиха. Женевската среща бе свикана, за това, да се върнем към този процес, включително необходимостта да се започне конституционна реформа с пълното включване на всички региони. Но споразумението не бе подкрепено от тези, които трябваше да направят първите крачки”, отбеляза Лавров.

Последвайте канала на

Весела Найденова
2693 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Русофил

2014.04.25 | 17:39

3
Русия, да не чака а да си взима украйнината, че, ако я остави, на гей-парадирите, за в бъдеще, я чакат страхотни проблеми, ама страхотни!?! И, ако не направи тази крачка сега, то ще трябва да я направи, за в бъдеще, което ще е много по-трудно!!! Руските политици, не го ли виждат това нещо, не виждат ли опасността!!!???!!!
Zum

2014.04.25 | 13:21

1
Простотия до шия!
Любомир

2014.04.25 | 17:38

2
Г–н Шарков. И вие не трябва да сте много интелигентен щом не сте разбрали, че криазата в Украйна е дело на ЦРУ, за която са платили 5 милиарда долара по техни данни. Които според тяж са дали за „демокрация“. Плащали са по 200 долара за нападение на полицай. И трябва да си много повече болен мозък за да не виждаш тези неща.

Добави коментар

Водещи новини