Петък вечер: представяне на книгата на Ив Сен Лоран и безплатна прожекция на едноименния филм

  • 23 април 2014 15:56

  • 1185
  • 0
Петък вечер: представяне на книгата на Ив Сен Лоран и безплатна прожекция на едноименния филм
©

На 25 април в 18:00 ч. във Френския културен институт в София ще се проведе събитие, посветено на модната икона Ив Сен Лоран.

Биографичната книга „Ив Сен Лоран“, дело на журналистката Лоранс Бенаим, ще бъде представена от Ина Асса, главен дизайнер на БНТ. В кожата на водещ влиза неподражаемата Мария Силвестър.

Литературното представяне ще бъде последвано от предпремиерна прожекция на едноименния филм.

За целите на своята въздействаща кинотворба режисьорът Жалил Леспер е ангажирал безупречен актьорски състав, а изпълнението на Пиер Ниней се отличава с поразителна лекота, достоверност и финес.



Биографията на мъжа, за когото „роклята не е архитектура, а дом“, е осеяна с депресии, алкохол, наркотици и сензации, но я увенчават новаторството и катарзисът на съприкосновението с красотата. Той облича жените, представяйки си известни персонажи.

Той лансира прет-а-портето, пуловера превръща в суичър, а колана обявява за бижу. Неговите смокинги влудяват парижанките, а целомъдрените му рокли са израз на съвършената представа за красиво: яснота на контурите, свобода на тона и отказ от превземките.

Събитието се провежда в рамките на Дните на отворените врати на Френски Институт, София.

Вход свободен в рамките на капацитета на залата.

Последвайте канала на

1185 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини