Къртицата на ЦРУ пое ръководството на Университета в Глазгоу

  • 23 април 2014 15:35

  • 2328
  • 1
Къртицата на ЦРУ пое ръководството на Университета в Глазгоу
©

Бившият сътрудник на ЦРУ, разкрил следеното на милиони хора по света, Едуард Сноудън днес официално пое поста ректор на Университета в Глазгоу, предаде Интерфакс.

Къртцита на ЦРУ се обърна към възпитаниците на шотландското учебно заведение по видеовръзка от Русия, където намери убежище от американските власти, които искат да го съдят за разпространяване на поверителна информация. Той поднесе своите извинения заради това, че не може да присъства физически на церемонията. "Бих казал, че за мен е голяма чест да бъдат част от днешното събитие", допълни Сноудън. Американецът заяви пред възпитаниците на един от най-елитните университети в Обединеното кралство: Правата не се дават на човек от правителствата, това е природно състояние на човека.

Сноудън бе избран за ректор от студентите на Университета в Глазгоу на 18 февруари 2014 г. За тригодишния мандат се състезаваха писателят Алън Бисет, велосипедистът Греъм Обри и местният свещеник Калвин Холдсуърт.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2328 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.04.24 | 18:09

1
Гледах историята му,беше интересна,никаква къртица не е,нито е бил някога,никой не го е преследвал,дори и в Китай,казват че и знанията,уменията му не са на най-високо ниво.

Добави коментар

Водещи новини