Масови оставки в СДС-Перник

  • 23 април 2014 15:16

  • 1637
  • 3
Масови оставки в СДС-Перник
©

Около 100 членове на общинската структура на СДС в Перник подават оставки. Вчера заявления са депозирали 29 души, съобщи зам.-председателят на синята партия в Перник Мариета Димитрова. Заявления за напускане подготвят още около 70 членове, съобщава Дарик.

Масовите оставки, адресирани до централата на СДС, са знак на несъгласие с политиката, която води местният лидер Десислав Аспарухов. Сред напускащите партията са двама зам.-председатели на ОбС на СДС, член на Общинския съвет, и трима председатели на клубове.

„Заради едноличното ръководство от страна на Аспарухов и еднолично вземане на решения, касаещи местната структура на организацията, липсата на финансова отчетност за времето откакто той е председател и заиграването с други партии извън десния политически спектър многократно са подавани сигнали до националното ръководство на СДС", каза Людмила Иванчева, която членува в партията от самото й основаване.

Председателят Божидар Лукарски заяви, че Десислав Аспарухов е нелегитимен председател, а внесеното от него предложение за отстраняване на председателя на ОбС в Перник Владислав Караилиев е само негова си инициатива, която противоречи на официалната политика на СДС.

СДС трябва да бъде заедно с коалиционния си партньор „Демократи за Перник", а не да се заиграва с „България без цензура", каза още Лукарски.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1637 3

Коментари 3

Добави коментар

2014.04.24 | 15:46

3
Нима още съществува такава партия?Тя не се ли самоунищожи?Само АТАКААААА!

2014.04.24 | 01:29

2
Какво беше това СДС? От шайката разбойници няма една разпознаваема муцуна. Клоуни!
работник

2014.04.24 | 01:29

1
Всички вън! Да отидат да работят в чистотата ,щом не искат да работят в общината.

Добави коментар

Водещи новини