Създадоха очила с фалшиви очи

  • 23 април 2014 13:46

  • 1464
  • 0
Създадоха очила с фалшиви очи
©

Японците са пословични със странните си изобретения и с нежеланието да показват емоциите си. Затова учен от островната държава създаде специални очила с фалшиви очи, които крият чувствата на своя притежател, съобщава France Press.

Изобретaтелят Хиротака Осава е снабдил очилата с органични OLED екрани, които са с лице към събеседника и имитират обикновени стъкла без диоптър. Според движенията на главата на собственика и тези на неговия събеседник на дисплеите се показват очи, изразяващи различни емоции, но не и истинските, пише inews.bg.

Продуктът носи името "AgencyGlass", а Осава не се притеснява, че виртуалните очи лъжат. Според него те ще бъдат много полезни и ще изразяват спокойствие, когато някой раздразни притежателя им. Това явно е напълно необходимо в Япония, където е повече от неприлично човек да показва лошо настроение при социално общуване, независимо от факторите.

Очилата обаче ще помагат на хората и да послъгват – те ще могат да подремват незабелязано в офиса, докато на стъклата ще се показват широко отворени очи.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1464 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини