Йотова проведе 3-часов дебат с плевенчани

  • 23 април 2014 12:24

  • 1028
  • 2
Йотова проведе 3-часов дебат с плевенчани
© Булфото

Евродепутатът и кандидат за втори такъв мандат Илияна Йотова проведе тричасов дебат на тема какво прави българският евродепутат в Европейския парламент.

Хора от всички възрастови групи и социални сфери дискутираха с нея възможностите, които предлага членството на България в ЕС, как да се възползва страната максимално от тях, какви са ползите за обикновените хора, как може да подобрят живота си, каква е външната политика на Съюза, бъдещето на младите.

"Европейската тема съвсем не е далечна за гражданите на Плевен. Проблемът е в липсата на лесно достъпна информация”, каза Илияна Йотова, цитирана от пресцентъра на БСП. “Поради тази причина открих и седмия си постоянно действащ информационен център в страната. Веднъж месечно ще има приемна за граждани, където всеки ще може да зададе въпросите си, да каже препоръките си или да подаде молба. Необходим е реален контакт с хората”, допълни Йотова.

Едни от основните проблеми за жителите на седмия по големина град са затворените предприятия и липсата на работни места. Според българския евродепутат средствата, които отпуска Европейският съюз, не могат да заместят националната индустрия и да бъдат основата на една икономика, а са само помощни колела за една солидна индустриална политика, от която да има ефект.

По думите й друг проблем за младите хора е признаването на дипломите. “България не е дори в топ 100 на световните университети за избор по програмата “Еразъм” за обмен на чуждестранни студенти заради остарялата образователна система”, каза по време на дискусията студентка от Плевен.
 

Последвайте канала на

1028 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
МОЖЕ ДА ИМА БЪЛГАРИЯ

2014.04.24 | 15:56

2
Тъпанари,Гърците се грижат за всички. Създадени са центрове за информиране на гражданите. Елате ме попитайте и си платете, и ще ви кажем как да станат по-добри от техните. Понеже бяха мое откритие. Възможно е в същия момент и от съседите на някого да е дошла идеята. Нямам патент,но имам глава. А това,което не се развива няма бъдеще. Много е важен коренът. МНОГО ПРОСТАЦИ ИМА В БЪЛГАРИЯ. КАТО БЪЛГАРИН МОЖЕ ДА МЕ ОЦЕНИ САМО БЪЛГАРИЯ.
Христо

2014.04.24 | 15:55

1
Идиотова не може води диалог ! Тя може да лъже много и да краде - много ! ОСТАВКА !

Добави коментар

Водещи новини