Руснак открива комплекс в Добринище

  • 23 април 2014 09:48

  • 2023
  • 0
Руснак открива комплекс в Добринище
©

Руски инвеститор строи огромен хотелски комплекс в курорта Добринище. Бизнесменът Борис Ножкин, който дълги години е живял в Швейцария, избрал да инвестира в града заради съчетанието на планина и минерална вода.

В края на месец май се очаква да е официалното откриване на най-модерния 4-звезден комплекс в курорта под Пирин планина. Преди повече от две години руснакът купил имота в местността Русковица. Базата му се състои от триетажен хотел с 22 двойни стаи и 11 апартамента. Към него има и 42 комфортни фамилни къщи и 6 луксозни вили. За гости има два ресторанта, голям закрит минерален басейн и нощен клуб.

"Бъдещето е в СПА туризма, а тук всички процедури ще са с минерална вода. Инвестицията е сериозна, но вярвам, че си струва. Харесвам много Добринище и неговите жители", твърди руският бизнесмен, цитиран от вестник "Стандарт".

От уважение към местните на комплекса той е дал името на местността - Русковец. В планинското градче вече има над 20 хотела. Минералната вода води хора в Добринище, защото лекува куп болежки, хвалят се местните жители. Градът е само на 7 км от Банско. Изготвен е и проект за развитие на ски зона "Добринище".

Последвайте канала на

Борислава Борисова
2023 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини