Столичани искат разширяване на зелената зона

  • 23 април 2014 08:52

  • 1157
  • 1
Столичани искат разширяване на зелената зона
©

Софиянци искат разширяване на зелената зона за паркиране в града. Предложения за това пристигат масово в Центъра за градска мобилност /ЦГМ/, пише „Преса“.

Живеещите в граничните райони на зоната настояват в най-близките й улици също да бъде въведен режим за платено паркиране. По този начин ще се отърват от пришълците, които, за да избегнат таксата от левче на час, оставят колите си в малките съседни улички и превръщат в ад паркирането на постоянните им жители. Досега най-много предложения са постъпили от Долни Лозенец. Живеещите там настояват зелената зона около ул. „Граф Игнатиев“ да се разшири в посока „Лозенец“. „Улиците около УАСГ, националния стадион и бул. „Драган Цанков“ са превърнати буквално в паркинги и положението за хората там е нетърпимо“, каза зам.-председателят на общинската транспортна комисия проф. Вили Лилков. Същото е положението и около пазарите „Димитър Петков“ и Женския, които са зелена зона. Затова столичани настояват контролирано паркиране да има и в районите около големите тържища и моловете в града.

Общинската транспортна комисия е поискала от районните кметове да съберат в рамките на два месеца всички предложения на гражданите за промени в зелената зона. До 30 май ЦГМ трябва да обобщи и отсее най-рационалните от идеите и да ги внесе за разглеждане от съветниците в транспортната комисия. „Надяваме се, че до лятната ваканция градският парламент ще гласува промените в Наредбата за паркиране, касаещи новите граници на зелената зона“, каза зам.председателят му Вили Лилков. Към настоящия момент местата за платено паркиране в нея са близо 11 000.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1157 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.04.23 | 10:32

1
Най накрая ще направят България цялата зелена само и само държавният служител да си увеличи заплатата или да назначи негов роднина на работа!

Добави коментар

Водещи новини