Търговци на сергии се вдигнаха на бунт в Бургас (видео)

  • 22 април 2014 09:43

  • 1812
  • 1
Търговци на сергии се вдигнаха на бунт в Бургас (видео)
©

Търговци на сергии се събраха тази сутрин пред общината в Бургас на протест срещу промяна в общинската наредба, която според тях ще позволи монополизиране на пазара, информира Нова тв.

Поправката е в наредбата за разполагане на търговски обекти на територията на общината.

Търговците-наематели на общински павилиони, които се занимават с продажба на вестници, цигари и дребни пакетирани стоки, оспорват предложението, с което се дава възможност на всеки търговец да наема повече от един общински обект.

Търговците на дребно обаче смятат, че не могат да се възползват от тази промяна, а тя се прави за една определена верига магазинчета. Хората се оплакват, че и сега производителите не им доставят цигари, а за веригата има, предлагала дори и промоции.
„Предложението за промяна в наредбата го внасяме с мотива да създадем равни възможности за всички търговци. Полезно е за най-малките търговци да ползват няколко обекта законно, защото в момента заобикалят закона и регистрират по няколко различни фирми", заяви водачът на групата на общинските съветници от ГЕРБ-Бургас Димитър Людиев.

Той уточни, че в предложението, което ще бъде гласувано, не се дава възможност за преотдаване под наем.

Напрежението сред хората малко преди 09:00 часа ескалира. Около 200 търговци влязоха в залата, където ще се проведе заседанието на общинския съвет.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1812 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Важно!

2014.04.25 | 09:45

1
Хора за нищо на света не ходете да работите на Елените!!! На Елените не плащат и се държат отвратително с работниците(персонала)освен това не ти дават да се храниш,на всякъде са поставили камери и те следят като затворник и те настаняват в общежитие без никакви условия за живеене!

Добави коментар

Водещи новини