Наши роми спряха тока на Македония

  • 22 април 2014 08:50

  • 2546
  • 3
Наши роми спряха тока на Македония
© Булфото

Крадци на желязо аварираха 30-метров стълб от далекопровода България - Македония край Бобов дол, което доведе до спиране на износа на ток за западната ни съседка. За инцидента потвърди шефът на областната дирекция на полицията в Кюстендил Елиан Стамболийски, но отказа подробности, пише "Труд".

Инцидентът е станал в петък. Извършителите на престъплението срязали и отмъкнали носещи болтове в основата на стълба. Тежката конструкция се наклонила, но се задържала за проводниците, по които тече 400 киловолта напрежение. Контролните уреди засекли “аварията” по далекопровода и диспечерите спрели тока.

Нарязаният стълб е демонтиран и веднага на място е изпратен екип да възстанови електроподаването. Заради обилните валежи обаче работата на техниката била затруднена, булдозери трябвало да прокарат допълнителен път. Докарали и 90-тонен кран, с който да се постави нов стълб, но това не е станало. Електроподаването за Бобов дол и селата в района не е спирано.

Към момента ромите не са заловени, но полицията има вече насоки, по които работи в търсене на извършителите, каза комисар Стамболийски. Последиците са могли да бъдат много сериозни, казаха експерти. Вероятно и загубите, които ще инкасираме заради спрения ток за Македония за тези 3-4 дни, са сериозни, отбелязват експертите.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2546 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2014.05.05 | 21:02

3
V zatvora,dokoga 6te se vihriat svobodno kradcite?
2

2014.05.05 | 21:02

2
Затвора не е решение, СТРАХ ОТ СМЪРТНО НАКАЗАНИЕ ТОВА Е. ДОКАТО ИМА МОРАТОРИУМ ВЪРХУ СМЪРТНОТО НАКАЗАНИЕ ПРЕСТЪПНОСТТА ЩЕ ПРОЦЪФТЯВА....

2014.05.03 | 22:35

1
Da gi izpratim v Geivropa, tam susto da im sprat toka, injeneri-maloumnizi!

Добави коментар

Водещи новини