Депутатите натрупали 2291 отсъствия

  • 22 април 2014 07:40

  • 1679
  • 5
Депутатите натрупали 2291 отсъствия
©

Депутатите са натрупали 2291 отсъствия от работа без основателна причина. Това става ясно от списъците с неизвинени неявявания в пленарната зала за периода от 21 май 2013 г. до 1 април т.г., публикувани в сайта на парламента.

Най-много пъти от работа са "избягали" депутатите от ГЕРБ. Народните представители от опозицията имат 1650 неизвинени отсъствия за малко повече от 10 месеца. След началото на летните протестите срещу кабинета "Орешарски" миналата година бившите управляващи пропуснаха 14 пленарни заседания. Заради това за юни и юли те получиха само 1/3 от заплатата си, или най-малко по 732 лв. месечно (б.а. - основното месечно възнаграждение на избраниците тогава бе 2196 лева).

Хората на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г на няколко пъти съзнателно проваляха кворума в парламента, за да "докажат" на управляващите от БСП и ДПС, че зависят от "златния пръст" на Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа. Когато не се регистрират в пленарната зала, народните представители не получават дневния си надник, чийто размер стартира от 125 лева, уточнява „Труд".

Според списъците националистите са втори по бягства от парламента. Депутатите от "Атака" са натрупали 237 отсъствия. Хората на Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа бойкотираха няколко заседания на Народното събрание покрай летните протести. Националистите "бягаха" от работа и след скандала с разправата с граждани и полицаи на летище Варна, който лидерът им и няколко депутати разиграха в началото на годината.

Депутати от ДПС са отсъствали от пленарната зала общо 195 пъти без причина. А социалистите са избягали 132 пъти от работа.

Най-много отсъствия има Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на от ДПС, който не ходи на работа от юни миналата година, когато след протести се отказа да оглави Държавната агенция "Национална сигурност" (ДАНС). Макар че Конституционният съд (КС) на два пъти се произнесе, че остава депутат, от ДПС предположиха, че той ще идва в парламента само за най-важните решения, но ще участва в писането на закони. Сега Пеевски е в листата с кандидати за евродепутати на движението и се очаква да вземе участие в предизборната кампания.

В списъците с отсъстващите са и лидерите на "Атака" и на ГЕРБ Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа и Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. Сидеров често не идва на работа без уважителна причина, а Борисов рядко изкарва до края на пленарния ден.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1679 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Иван

2014.04.23 | 00:16

5
Аз ако не ходя толкова дни на работа какво ли ще се случи?На тези хрантутници плащаме ние заплатите-нямаме нужда въобще от тях.Съдрахте кожата на обикновените хора.МРАЗЯ ви БЕЗПЛАТНО..

2014.04.23 | 00:16

4
Това е доказателство,че тези готованковци поне половината са в повече,иначе какво ли не правят за да станат депутати!!!

2014.04.22 | 23:17

3
ако един обикновен работник , служител или ученик отсъства 10 дни безпричинно чака го улицата и глад.. такава свободиия да не работят ,сами да си определят заплати и отпуски в науката за управление няма....затова в бг .. всичко върви на самотек....
българин

2014.04.22 | 20:55

2
ДА ГИ СКОПЯТ,ЗА ДА НЕ СА ПЛОДЯТ!!!!!!!!!!!!!!

2014.04.22 | 13:06

1
Значи мястото на бягащите ,,дупетати\'\' да се освободи за такива дето ще работят--240 / клатикурци/ са много.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини