Измамница се обажда от името на изчезналата Валя

  • 21 април 2014 21:00

  • 8167
  • 3
Измамница се обажда от името на изчезналата Валя
© Фейсбук

Телефонни измамници са атакували притесненото семейство на изчезналата медицинска сестра от Бургас Валентина Иванова, научи “24 часа”.

На телефон на близък роднина е позвънил непознат номер, а отсреща се чул плачещ женски глас да казва: “Жива съм, помогнете...”. Полицията веднага е била информирана, но разследващи са установили, че става дума за рекетьори, които се опитват да измъкнат пари от семейството.

Мистерията около красивата медсестра продължава вече седмица, а от нея няма и следа. Не е открит нито трупът, нито някакво послание от нея. Още в нощта след изчезването на 15 април обаче полицията е намерила телефона и якето в Морската градина.

Младата жена е била засечена на една от камерите в района. Междувременно приятели и роднини на Валентина предприеха издирване по морския бряг в Бургас и Крайморие по празниците.

На 19 април в 10 часа на Северния плаж се събраха двайсетина момичета и момчета, които обходиха брега, но напразно. За акцията пръв обяви във фейсбук приятелят на Валя - Валентин Георгиев.

Младият мъж, който е полицай, непрекъснато споделя снимката на приятелката си във Фейсбук и призовава и останалите да го правят, за да може повече хора да търсят изчезналото момиче.

На Великден Валентин разплака десетки с посланието, което публикува във фейсбук: “И небето заплака в този тъжен ден. За мен, за роднините на Валя и за всички хора, които я познават и обичат. Дали това са капки дъжд, или сълзите, които сме пролели от мъка и надежда да се върнеш пак при нас. Обичаме те силно, сърцата ни се късат, докато часовете вървят ли вървят бавно и мъчително в нощта и тъмния ден до мига, в който ще мога да те прегърна и целуна. Моля се да си силна, където и да си. Не си сама, ние всички сме с теб!”.

“В Лозово, вместо да си честитим Великден, като се срещнем по улиците, се питаме има ли нещо ново за Валя. Всички са притеснени”, сподели кметицата на квартала Неда Стайкова.

Бащата на 25-годишната Валя Иван Иванов е бил забелязан на великденската служба в центъра на квартала на 20 април вечерта. На свои близки той споделил, че версията за самоубийство все повече издиша. От полицията обаче продължават да са категорични, че случаят за тях е изяснен в детайли и разполагат с достатъчно данни, че момичето е посегнало на живота си, но заради изричното настояване на семейството не дават повече гласност.

Последвайте канала на

8167 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2014.08.16 | 10:28

3
“Посегнала на живота си“,като не забравила преди това да си хвърли якето и телефона,по чийто телефонни сигнали могат да я открият.Ааа?Някой не е искал да се засечат сигналите.Докато не се изнесе всичко,не вярвам в самоубийството ѝ.

2014.08.16 | 10:28

2
На ченгетата Йовчев и Лазаров им е най-лесно да кажат, че се е самоубила, вместо да се размърдат и да я потърсят.
ема

2014.05.20 | 16:25

1
има мистерия то каква,първо не вярвам в самоубийство,второ чудно ми е като е държала толкова на приятелчето ,кво е дирила посред нощите сама,навярно тайна среща която и изиграва лоша шега

Добави коментар

Водещи новини