Валя Балканска изви глас в Царева ливада навръх Великден (снимки)

  • 21 април 2014 14:37

  • 2622
  • 2
Валя Балканска изви глас в Царева ливада навръх Великден (снимки)
© Булфото

Космическият глас на Валя Балканска се понесе над дряновското село Царева ливада навръх Великден, съобщи Булфото.

Стотици се стекоха в централния парк, за да видят и чуят песните на българската народна певица. Родопчанката омая публиката с изпълненията си, а раздаването на автографи и снимането с фенове на певицата продължи час след нейното слизане от сцената.

Надарена с уникален глас, Валя Балканска покорява най-големите световни сцени. Нейната визитна картичка - песента "Излел е Делю хайдутин" е изпратена в Космоса през 1977 година. Съпроводът е на гайдаря Димитър Петковски.

На празника в Царева ливада песента прозвуча под съпровода на Петър Янев. От кметството, което се стопанисва от Детелина Кьосова бяха подготвили още редица изненади за празника. Кръшни хора извиха жителите и гостите на старопланинското селце заедно с фолклорният състав "Сидер Войвода", който зарадва хората с няколко танца от Северняшката област. За най-малките бяха организирани много игри и награди.

Последвайте канала на

Весела Найденова
2622 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.04.23 | 18:22

1
Тая пък само една песен знае. Тъпа пачавретина

2015.04.23 | 18:22

2
Ти си една гюдерия, какъвто и епитет да кажа, ще ти е малко. Затова ти пожелавам да си жив и здрав. Но като цяло такива българи като теб, завистливи и злобни, не трябва да съществуват и ще сме си много по- добре!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини