Няма надежда за намиране на оцелели от южнокорейския ферибот (видео)

  • 21 април 2014 11:28

  • 2612
  • 0
Няма надежда за намиране на оцелели от южнокорейския ферибот (видео)
© gettyimages

Шансовете да бъдат намерени оцелели от потъналия край Южна Корея ферибот клонят към нула, предаде Ройтерс.

По последни данни жертвите на трагедията, която се разигра край бреговете на азиатския полуостров са 64, а 238 души са обявени за издирвани, а спасилите са 174. В операцията участват около 600 водолази, 200 спасителни лодки и два самолета, но заради студентите води шансовете да бъдат открити живи хора са минимални.

Днес президентът на страната Пак Кин Хе обвини екипажа. Извършеното от капитана на "Севол" и неговите подчинени е равносилно на убийство, заяви държавният глава по повод на трагедията, която започна на 16 април 2014 г., когато потъна корабът с 476 души на борда. Капитанът Ли Джун Сеок и още шестима са арестувани.

Все още няма окончателна версия за причината за катастрофата. Първоначално се предполагаше, че "Севол" се е блъснал в риф. Тази версия бе опровергана, защото в района няма подводни скали. В момента разследването смята, че плавателният съд се е наклонил заради подводно течение. Не се изключа версията и за производствени дефекти на ферибота или за претоварване на кораба. На "Севол" освен хората е имало 180 коли и контейнера с 1157 тона товари.

Действията на екипажа след катастрофата също са обект на разследване. Оцелели разказват как на няколко пъти са били предупреждавани по уредбата да остана в каютите. Фериботът е потъвал шест часа и много хора са могли да бъдат спасени, ако не са се подчинили на разпорежданията на капитана, коментират свидетели.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2612 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини