Нов инцидент с малайзийски самолет (видео)

  • 21 април 2014 06:35

  • 5810
  • 0
Нов инцидент с малайзийски самолет (видео)
© Getty Images/Guliver (архив)

Самолет на малайзийската авиокомпания "Малейжа еърлайнс" със 166 души на борда, 159 пътници и 7-членен екипаж, направи благополучно аварийно кацане в Куала Лумпур, предаде ИТАР-ТАСС, като се позова на въздушния превозвач.

При излитане от столицата на Малайзия самолетът "Боинг 737-800", изпълняващ полет до Бангалор, Южна Индия, получил проблем с десен колесник. Екипажът получил команда да обърне самолета и да кацне обратно на летището. Приземяването рано сутринта в понеделник местно време (1.56 ч. или 20.56 ч. българско време в неделя) е минало благополучно.

Всички хора на борда са невредими, съобщи малайзийският министър на отбраната и и. д. министър на транспорта Хишамудин  бин Тун Хюсейн, цитиран от Ройтерс.

Самолет "Боинг 777-200" на "Малейжа еърлайнс" с 239 души на борда, изпълняващ полет от Куала Лумпур до Пекин, изчезна преди близо един месец и половина. Смята се, че летателният апарат е бил отклонен и е паднал в отдалечен район в южната част на Индийския океан. За момента самолетът не може да бъде открит, въпреки международната операция по неговото издирване.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
5810 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини