Нови въздушни удари погубиха 25 бойци на Ал Кайда

  • 20 април 2014 20:14

  • 1792
  • 3
Нови въздушни удари погубиха 25 бойци на Ал Кайда
©

Около 25 предполагаеми членове на терористичната мрежа Ал Кайда бяха убити днес при въздушни удари в Южен Йемен, съобщиха днес местни племенни източници, цитирани от Ройтерс.

Министерството на отбраната заяви, че днешните удари са извършени в отдалечен планински район на юг. Според цитиран на сайта на ведомството източник от Върховния комитет за сигурност това е станало след получена информация, че "терористични елементи планират да вземат на прицел жизненоважни цивилни и военни обекти".

Подобна формулировка бе използвана да се оправдае вчерашен удар, при който загинаха 10 бойци на Ал Каида и трима цивилни.

Министерството не уточни естеството на въздушните удари, но и в двата случая местни източници казаха, че над взетите на прицел райони преди това кръжал безпилотен самолет, пише БТА.

Местни племенни източници казаха, че около 25 тела били прехвърлени днес от местата на нападенията към близки селища. По думите им след сутрешните молитви е имало най-малко три отделни удара, всичките срещу лагери на Ал Кайда.

Официално лице посочи, че взетите на прицел бойци са сред "водещите и опасни" елементи от Ал Кайда и са от различни националности.

Очевидци разказаха, че са видели бойци на Ал Кайда да влачат тела и няколко ранени от района.

Последвайте канала на

1792 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Хаойдутов

2014.04.22 | 10:58

3
Само така! Непрекъснато трябва да се избива тази сган с дронове! И денем и нощем ако е възможно! Бой,бой, до пълното им унищожение!Мародери с мародери!

2014.04.22 | 10:58

2
На Сидерастите сигурно им е тъжно ;(
aneta

2014.04.21 | 22:32

1
boici...otkoga se narichat boici ..

Добави коментар

Водещи новини