Мартин Шулц стартира в Париж предизборната си кампания за председател на ЕК

  • 18 април 2014 15:48

  • 1036
  • 3
Мартин Шулц стартира в Париж предизборната си кампания за председател на ЕК
© Getty Images/Guliver

Кандидатът на европейските социалисти за председател на Европейската комисия Мартин ШулцМартин Шулц Мартин Шулц – германски политик, председател на Европейския парламент Мартин Шулц е роден започна в Париж предизборната си кампания. Той обеща да се бори за икономическия растеж в Европа и за мерки срещу данъчните измами.

Основната ми битка ще бъде да създам условия за растежа, заяви социалистът в речта си като кандидат за председател на Европейската комисия. В Париж пред симпатизанти от Франция и Европа той представи предизборната си програма.

Сред основните й точки е приемането на европейска минимална работна заплата, пропорционална на брутния вътрешен продукт на всяка страна, както и борбата с данъчните измами. Едрите спекуланти печелят милиарди и прехвърлят печалбата си в данъчни оазиси, подчерта той. Въпреки критиките към договора от Маастрихт, предвиждащ до три процента бюджетен дефицит, Шулц заяви, че засега няма да се стреми да променя правилото, предаде БНР.

Позицията му противоречи на тази на новия лидер на френските социалисти Жан Кристоф Камбаделис, който обяви промяната на договора от Маастрихт за приоритетна тема в кампанията. Мартин ШулцМартин Шулц Мартин Шулц – германски политик, председател на Европейския парламент Мартин Шулц е роден настоява и за харта, гарантираща личните права на потребителите на цифровите технологии, както и за изравняване на заплатите на мъжете и жените в Европа.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1036 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2014.04.21 | 12:45

1
Ако Мартин Шулц, бъде избран, то значи, че Европа е фалирала.

2014.04.21 | 12:47

3
Ами тогава да изберем Бойко Борисов или Цв.Цветанов.
До Шулц и Сие

2014.04.21 | 12:45

2
Шулц вземи и Станишев-и хайде в Сибир! Идиоти! какъв социализъм-откраднахте ни пенсиите и сега критикувате други за тях! Отврътителни дематози СОЦ-и-ОПАТИ!

Добави коментар

Водещи новини