Съветник на Оланд подаде оставка

  • 18 април 2014 15:28

  • 889
  • 1
Съветник на Оланд подаде оставка
©

Високопоставен политически съветник на френския президент Франсоа ОландФрансоа Оланд  Франсоа Жерар Жорж Оланд - Френски политик и президент от  2012 г. Франсоа Оланд е роден на 12 подаде оставка, след като бе обвинен от информационен уебсайт в конфликт на интереси, съобщиха Ройтерс и Франс прес.

Става дума за конфликт на интереси между предишна държавна служба и работа във фармацевтичната индустрия, посочи Ройтерс.

Акилино Морел е основният автор на речите на Оланд и високопоставен съветник по политическа стратегия. Той отхвърли обвиненията, поместени на уебсайта https://mediapart.fr/

"Искам да повторя, че не съм допускал никаква грешка. Никога не съм бил в ситуация на конфликт на интереси", заяви Морел в комюнике, цитирано от БТА. Той казва, че е взел решението да се оттегли, за да бъде напълно свободен да отвърне на атаките срещу него и да не възпрепятства работата на президента и правителството в особено труден момент за страната.

Според статията, публикувана вчера в сайта, Морел е взел през 2007 г. 12 500 евро за консултантска дейност в датската лаборатория "Лундбек", а по същото време работел и в държавно ведомство, отговарящо за контрола върху фармацевтичната индустрия, посочи АФП.

Последвайте канала на

889 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.04.21 | 10:37

1
Ха-ха-ха , нямал никакъв конфликт интереси - естествено всички пари влизат в един и същи джоб.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини