Пловдивски търговци излизат на протест

  • 18 април 2014 11:20

  • 962
  • 0
Пловдивски търговци излизат на протест
©

Търговците от подлеза на Централната жп гара в Пловдив излизат на протест срещу предвидените ремонтни дейности. Наемателите на близо 70 магазини са били уведомени без предизвестие от Национална компания "Железопътна инфраструктура", че обектите им се затварят по технически причини. Това съобщи за Дарик организаторът на протеста Павел Гаджев.

По думите му, никой не им е обяснил причините и срока, в който обектите ще бъдат отворени отново. Магазинерите са платили наема си до края на април, имат и депозит за май. Те са подали жалби в прокуратурата, полицията и пожарната. Стачният комитет се събира от 10.00 часа в подлеза, като протестиращите призовават и гражданите да се присъединят към тях.

Подлезът на гарата в Пловдив е преграден наполовина от два дни с метални заграждения. Оградите са по цялата дължина на коридора от автогара „Родопи" до касите на гарата. Преминаването на пътници е значително затруднено, а достъпът до магазините е ограничен.

Единственото предупреждение върху оградата е надпис, който уведомява, че подлезът е частично затворен за ремонт поради технически причини.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
962 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини