Глобалното затопляне води до криза с бирата

  • 18 април 2014 08:39

  • 2274
  • 1
Глобалното затопляне води до криза с бирата
©

Знаехме за топенето на полярните ледове и климатичните аномалии като следствие от глобалното затопляне. Но австралийските учени алармират и за друго потенциално следствие, пише британският в. Дейли мейл. Има вероятност бирата да поскъпне, а и вкусът й да се промени.

Смята се, че заради покачването на температурата ще последват засушавания на местностите, в които сега традиционно се отглежда ечемик, който е ключова съставка за направата на бирата. Заради това има вероятност бирата да поскъпне. Екип от учени в Куинсланд правят опити за селектиране на сорт ечемик, който ще издържа на по-продължителни суши.

Учените се надяват, че селекцията, върху която работят, ще бъде използвана от пивовари, които ще държат на постоянния вкус, както и от земеделци, които ще получат гарантирана продукци, въпреки метеорологичните условия.

Въпреки че учените се съмняват да има промени във вкуса на бирата от селектирания ечемик, те все пак допускат да има такава, защото продукцията ще е от изцяло нов сорт, коментира Днес.бг.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2274 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
666

2014.05.19 | 11:54

1
HEEEEEEEEEEEEEEEEE

Добави коментар

Водещи новини