Повдигат обвинение на мъжа, заплашил със смърт детето на бизнесмен от Шумен

  • 17 април 2014 19:10

  • 1260
  • 0
Повдигат обвинение на мъжа, заплашил със смърт детето на бизнесмен от Шумен
©

Обвинение за изнудване ще бъде повдигнато на мъжа, заплашил в писмо живота на детето на бизнесмен от Шумен, съобщи пред журналисти говорителят на Окръжна прокуратура Орлин Куздов.

По-рано днес от полицията съобщиха, че 49-годишен мъж от Шумен на 15 април е открил плик под чистачката на колата си, паркираната на ул. „Цар Освободител” в града. Писмото съдържало заплаха за посегателство върху живота на детето му, ако не остави на посочено място в землището на Шумен 100 000 лв. Срещу заловения Ахмед Мехмедов ще бъде повдигнато обвинение за изнудване, придружено със заплаха за убийство или тежка телесна повреда. Ако бъде признат за виновен, той може да получи присъда лишаване от свобода от 2 до 8 години и глоба от 3000 до 5000 лв.

Орлин Куздов заяви, че 28-годишният Мехмедов ще бъде задържан до 72 часа, а по-късно ще се прецени дали да се иска постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража”. „Изнудвачът е неосъждан, не е криминално проявен, женен е и работи. Предстои да се изясни дали е имал предходни контакти с бизнесмена. Явно е решил да си набави по лесен начин средства за препитание”, каза още прокурор Орлин Куздов, цитиран от 24 часа.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1260 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини