Националният щаб за мониторинг набеляза конкретни мерки за Украйна

  • 17 април 2014 15:56

  • 1225
  • 0
Националният щаб за мониторинг набеляза конкретни мерки за Украйна
© МВР

Под ръководството на вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветлин ЙовчевЦветлин Йовчев Цветлин Йовчев е роден на 7 май 1964 г. в Плевен. Завършва Висшето военноморско училище „Никола се проведе заседание на Националния щаб за мониторинг на обстановката в Украйна.

По предложение на Йовчев бяха обсъдени 3 основни аспекта на кризисната ситуация - сигурността на критичните инфраструктури в Украйна, рисковете от възникване на засилен миграционен натиск към страните от Европейския съюз, включително и към България, и възможностите за разширяване на въоръжения конфликт и въвличането на трети държави в него.

На заседанието са набелязани конкретни задачи и мерки за изпълнение от всички институции, които са ангажирани с кризата в Украйна, съобщава МВР.

В заседанието взеха участие още заместник-ръководителят на щаба и председател на ДАНС Владимир Писанчев, главният секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров, ръководителите на специални служби, представители на министерства, държавни агенции, директорите на главните дирекции „Национална полиция“, „Пожарна безопасност и защита на населението“ и „Гранична полиция“ в МВР и ръководители на други структури.

Последвайте канала на

1225 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини