„Български пощи" ще разнасят храни по селата (снимки)

  • 17 април 2014 15:47

  • 1535
  • 1
„Български пощи" ще разнасят храни по селата (снимки)
© Булфото

„Български пощи" ще доставят и храни за жителите на селата, съобщи за най-новата услуга министърът на транспорта и съобщенията Данаил Пазазов. Пощите ще улеснят бабите в малките населени места, където няма магазин и хоремаг. Заявките за олио, ориз и други пакетирани продукти ще се дават на началниците на пощенски станции, плащането ще става с наложен платеж, а таксите за услугата ще е стотинки, обясни главният изпълнителен директор на „Български пощи" Валентин Петков, пише "Стандарт".

Ще има списък на продуктите, които са разрешени като колетни пратки според Закона за безопасност на храните.

В момента тази услуга е все още експериментална и се осъществява между самите пощенски служители в селата в Кюстендилска област и най-вероятно в средата на май ще влезе в сила, обяви министър Папазов. Продажбата на книги и фишове за спортния тотализатор в селата са въведените допълнителни услуги. През миналата година са продадени 80 000 книги, посочи министър Папазов. Той припомни и за въведения електронен картон за пенсии, който дава възможност за получаването им от титуляра и в други населени места извън постоянния им адрес.

Министър Папазов разби бутилка шампанско за първата копка на нов брегови център на пристанище Варна.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1535 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Иван

2014.04.20 | 07:00

1
А я кажете защо "Български пощи" плащат толкова скъпо на външна фирма за транспорт като си имат цобствени коли и работници на минимална заплата.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини