Полицаи намерили 70 кг кокаин в трансформатор на кола, горяла през октомври

  • 17 април 2014 14:02

  • 2662
  • 1
Полицаи намерили 70 кг кокаин в трансформатор на кола, горяла през октомври
©

Близо 70 кг кокаин намерили полицаи в трансформатор на автомобил, горял през октомври миналата година. Трансформаторът бил без намотки и се ползвал за тайник, обяви главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.

Дрогата била за вътрешния пазар, а след като полицаите я намерили, възникнало напрежение в наркосредите, поясни Лазаров.

Няколко лица дори правели собствено разследване по случая. Колата била оставена срещу 200 лева такса на площадка за черни и цветни метали край Димитровград. И макар да се знае на кого е автомобилът и от кого е купен, досъдебното производство  по случая все още е срещу неизвестен извършител.

Не били много хората, които могат да внесат у нас толкова количество дрога, нито пък да я пласират, отговори Лазаров на въпроса кой стои зад кокаина, за който още през ноември е направена експертиза.

По акцията "Кокаиновите крале" не били проследявани връзки на конкретни лица, макар информация в службите да е имало. С тези думи Лазаров допълни коментари от последните дни, според които по случая било работено избирателно.

Чрез търговско дружество, собственост на Столичната община, е заобикалян Законът за обществените поръчки. "Чистота-Искър" предоставила на други фирми извозването на балите със софийския боклук, неясно как, коментира Лазаров. "Явно условие е фирмите  да нямат собствени превозни средства", допълни главният секретар.

Като цяло МВР отчита ръст на задържаните наркотици и контрабандни стоки. Засилена е и работата с Европол, отчете Светлозар Лазаров.

Заради много пътуващи по Великден за чужбина на основните гранични пунктове ще работят повече хора. Предвидени били дори резервни екипи.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2662 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
МВРХитър Петър

2014.04.18 | 10:04

1
Ква е тя кола с трансформатор ?!?да не е електрокар .Пък ибати и трансформатора дето е побрал 70 кила.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини