Кандидатстването за място в детска градина до 8 май

  • 17 април 2014 12:11

  • 1383
  • 0
Кандидатстването за място в детска градина до 8 май
©

До 8 май родителите ще могат да кандидатстват детето им да посещава общинска детска градина или ясла в София. Подаването на документи става през сайта на Столичната община, съобщи "Дневник".

На 9 май ще се извърши първото класиране на децата, които покриват нужните критерии. Обещанията на местната управа е това да стане под граждански контрол - в присъствието на родители и медии. Който иска да присъства, трябва да заяви това на информационния сайт.

Най-вероятно и този път стотици деца няма да успеят да се класират, защото все още има недостиг на сгради. В момента за всички родени в периода 2008-2013 г. има 8884 места, но кандидатите със сигурност ще бъдат повече. В момента Столичната община строи сгради, като до края на годината ще бъдат открити пет нови детски градини.

Осигурено е финансиране и за още шест детски градини за 6 млн. лева от държавния регионален фонд. Според кмета на столицата Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска е възможно средствата да не достигнат и да се наложи финансиране и от общинския бюджет.

В момента се готви нов шестгодишен план за строителството на детски градини и ясли.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1383 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини