КЗЛД, ЦИК и прокуратурата с общо становище за скандала с личните данни

  • 17 април 2014 09:53

  • 1539
  • 2
КЗЛД, ЦИК и прокуратурата с общо становище за скандала с личните данни
©

Днес ЦИК, прокуратурата, и Комисията за защита на личните данни да излязат с общо становище по скандала с партийните подписки и неправомерното използване на лични данни на избиратели. Президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното поиска наказания.

ЦИК най-вероятно ще предложи законодателни промени след евроизборите заради десетките сигнали за злоупотреби с лични данни в партийните подписки за регистрацията за евровота. Това се разбра от думите на говорителя на ЦИК Камелия Нейкова на пресконференция вчера след обща среща с представители на прокуратурата и КЗЛД.

Близо 250 вече са жалбите в Централната избирателна комисия, след като стана ясно, че в документите за регистрация на партиите като симпатизанти фигурират хора, които не подозират това. Парична глоба ще е наказанието за политическите сили, които са ползвали крадени подписи. Наказателната отговорност е лична и ще я понесе този, който е злоупотребил с данните на избирателите, заявиха от ЦИК.

Към 40 жалби на потърпевши са постъпили в Комисията за защита на личните данни (КЗЛД). В прокуратурата вече има 20 жалби, включително и на омбудсмана Константин ПенчевКонстантин Пенчев   Константин Любенов Пенчев е роден в град София. През 1976 г. завършва Юридическия факултет, също жертва на мнима регистрация.

Заседанието на Централната избирателна комисия на 17 април 2014 г. е насрочено за 14.00 часа.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1539 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2014.04.21 | 18:28

2
Е ми то след изборите няма да има никакъв смисъл.А и всичко ше се забрави до другия.
Един Дългарин

2014.04.21 | 18:28

1
А бе аз казвам ли ви, че не е важно, кой за кого гласува, а кой брой гласовете!!! НЕ ВИ ВЯРВАМ, ГАДОВЕ, ни на ЦИК ни на МИК!!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини