Македония поиска магистрала до София

  • 17 април 2014 09:35

  • 3274
  • 5
Македония поиска магистрала до София
© Getty Images/Guliver

Да се подорбри инфраструктурата между България и Македония, за да може търговският обмен между двете страни да достигне един милиард евро и да се създават общи продукти, с които да се завоюват трети пазари. Това е е един от основните изводи направени на Годишното събрание на Македонско-българската стопанска камара (МБСК) в Скопие, съобщава македонският "Утрински весник".

Според председателя на камарата Зоре Темелковски бизнесмените в страната са доволни, че се рестартира изграждането на железопътната линия по Коридор номер 8, но смятат, че е по-бързо и по-ефективно да се построи автомагистрала до София.

По думите на Темелковски лошата инфраструктура е единственият виновник за това, че обменът между двете страни от дълго време е на едно и също ниво. Той запазва равнището си от около 700 милиона долара.

"Инфраструктурата е в отчайващо лошо състояние и според сегашните предвиждания няма да се промени до 2022 г.”, посочва председателят на Стопанската камара на Македония Бранко Азески, цитиран от БТА. Именно това дава огромна преднина на конкурентите.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3274 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2014.05.03 | 22:34

5
Е за кво им е магистрала, нали сме бугари-татари, цигани и варвари. А те са потомци на Сашко Македончето. За кво им е да правят бизнес с диваци като нас?
Аз

2014.05.01 | 01:06

3
И те, като нас и руснаците, не могат да случат на политици! Всички руснаци, които познавам лично, всички македонци, които познавам лично - все свестни хора! А политиците ни?! Все - да не казвам какво!
Македон

2014.05.01 | 12:58

4
Братя македонци и на нас ни трябва магистрала до Скопие ! Оти, един ден като ни кипне от глупостите ви, ке расодим танковете по нея ! Да видим тогава БЪЛГАРИ ЛИ СТЕ ИЛИ НЕ СТЕ ?

2014.05.01 | 00:13

2
Нека макетата да я строят,един не далечен ден така или иначе ще я обяват за тяхна.А ние да направим едно продължение до сръбската граница,че кат ги подгонат шиптарите да не са заседяват много у нас ами да си върят там дет са ги измисллили с дърварския им диалект и двете гънки в мозъка им на едната дето са записани най долни псувни а на другата омраза към братята и родината им.Единствената ми асоциация която ми изплува в съзнанието като чуя сричката МАКЕ е АПЕНДИКС\ненужен краен израстък-смъртоносен и зловонен при спукване\Който се пука при пренатоварване на двете мозъчни гънки или най често от с нищо неоправдана ГОРДОСТ.
alo

2014.05.01 | 00:12

1
Ama kak q iskat, nali vsi4ko po sveta e tqhno...da si q vzimat i gotovo, tiq vizantiici naslednici na Al. Makedonski :)))

Добави коментар

Водещи новини