Неизвестни щурмуваха украинската военна част в Мариупол (видео)

  • 17 април 2014 06:09

  • 2328
  • 3
Неизвестни щурмуваха украинската военна част в Мариупол (видео)
©

Украинските военни отбиха щурма на неизвестни лица срещу поделението си в Мариупол.

Активистите в сиви камуфлажни униформи са използвали огнестрелно оръжие и коктейли Молотов.

Повече от 10 души са били ранени при атаката. Двама от пострадалите са в тежко състояние, като единият от тях е служител на милицията. По данни на украински медии, от страната на атакуващите е загинал един човек. При стрелбата са нанесени щети на околни жилищни сгради.

Щурмът на военното поделение е бил ръководен от представители на руското Главно разузнавателно управление, съобщи Дмитрий Тимчук, ръководител на Центъра за военнополитически изследвания.

Атаката срещу украинската част е започнала в 20.30 часа снощи. Пред сградата са спрели микробуси, които са превозвали близо 500 души. Нападателите са обградили военно поделение и са започнали да хвърлят взривове срещу него. В отговор войниците са стреляли във въздуха. Нападателите са поискали военните да предадат оръжието си, но им е било отказано. Престрелката е продължила 20 минути, но до 22.45 часа са постъпвали данни за единични изстрели.

Над югоизточния град Мариупол прелитат военни самолети-изтребители. Пътищата в близост до военното поделение са блокирани от неизвестни лица.

Последвайте канала на

Весела Найденова
2328 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
България, Русия, братя завинаги!!!

2014.04.19 | 03:21

3
Майданци, а ми сега!?! Де го оня кокошкар, нашиот президент, да се изкаже, отностно кризата в Украйна!?! Къде се скри бре пинтиьо!?!

2014.04.19 | 03:21

2
Тия си спретнаха нова провокация.Май не могат да управляват извън Киев без подкрепата на Чичо си Сам.

2014.04.19 | 03:21

1
В Киев Беркут на Янукович ползваше палки срещу демонстрантите, в източна украйна военните на Турчинов ползват калашници. Евроатлантическите ценности навлизат там с бърза скорост.

Добави коментар

Водещи новини