Наградиха двама бургазлии, помогнали на МВР за тежки престъпления

  • 16 април 2014 19:16

  • 1193
  • 0
Наградиха двама бургазлии, помогнали на МВР за тежки престъпления
©

На церемония в сградата на ОДМВР – Бургас директорът на областната дирекция комисар Милен Димитров награди с благодарствени грамоти двама доблестни граждани, помогнали за разкриването на тежки криминални престъпления.

С първата грамота бе отличен 25-годишният Христо Мирчев. В късния следобед на 5 декември м.г. той задържал един от въоръжените и маскирани нападатели на златарски магазин на ул. „Александър Велики” в Бургас.

Младият мъж се втурнал след извършителите и успял да настигне единия от тях. Съборил го на земята и, въпреки носения от нападателя пистолет, успял да го обезвреди. По повод геройската си постъпка Христо Мирчев бе категоричен, че във всеки момент би помогнал на полицията без да се замисли и без да изпита страх.

За неутрализирането на въоръжен нападател, извършил грабеж преди броени дни в пътнически автобус по линията Бургас–Несебър, бе отличен шофьорът на автобуса, 62-годишният Иван Добрев. С риск за живота си той избил насочения към кондукторката пистолет, повалил маскирания и го обезвредил до идване на полицейските служители.

Храбрият мъж, който има 40-годишен стаж в системата на транспорта, споделя че до момента не се е сблъсквал с подобен случай. Изненадан е и от постъпката на 34-годишния нападател от с. Равда, който дни след получената присъда от Несебърския районен съд е обсебил лек автомобил от великотърновец, шофирайки го след употреба на наркотични вещества, за което получил още две бързи полицейски производства.

Иван Добрев също не счита себе си за герой, но е убеден че ако животът отново го постави в рискова ситуация, би реагирал по аналогичен начин без да се страхува.

Последвайте канала на

1193 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини