Установиха "срока на годност" на човешкия мозък

  • 16 април 2014 16:54

  • 3533
  • 1
Установиха "срока на годност" на човешкия мозък
©

Способността на човешкия мозък да възприема нова информация и да я обработва започва да отслабва от 24-годишна възраст, като с годините сивото вещество започва все по-бавно да извършва дейностите си. Това установиха учени от канадския университет „Саймън Фрейзър”.

Специалистите са извършили изследване сред хора, чиято дейност е зависела в голяма степен от бързината на реакциите им. В него са участвали 3305 професионални кибериграчи на "Старкрафт 2" на възраст между 16 и 44 години.

С помощта на сложно статистическо моделиране канадските учени са открили, че по-възрастните играчи са вземали решения, засягащи играта, по-бавно от младите им колеги, пише "Новинар".

Един 39-годишен играч например през 15-минутната игра е изразходвал за всяко свое решение по 150 милисекунди повече от свой 24-годишен противник.

В резултат това е дало на по-младия предимство от 30 секунди. В същото време учените обаче установили, че въпреки по-бавните реакции възрастните участници са се представяли много добре в играта.

Това е ставало, тъй като те са компенсирали изоставането си с по-солиден опит, натрупан през годините на тренировки.

Това им е позволило по-добре и ефикасно да използват прости, но успешни стратегии, а също по-ефективно да прилагат интерфейса на играта.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
3533 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
БОЗДУГАН

2014.04.17 | 15:00

1
ЯСНО ЗАЩО ТРОЙНАТА НИ КОАЛИЦИЯ СА МАЛОУМНИЦИ НАЧЕЛО СЪС СИДЕР АГА АЛЛАХ

Добави коментар

Водещи новини