София Куиър Форум: ''Манифестации на личното''

  • 16 април 2014 15:20

  • 812
  • 0
София Куиър Форум: ''Манифестации на личното''
©

Tази година ще се проведе издание на София Куиър Форум под мотото „Манифестации на личното“, с което ще изследваме понятията за сексуалност и полова идентичност като част от личното/публичното пространство.

София Куиър Форум (СКФ) е първото по рода си събитие в България, което се занимава изключително с куиър и джендър проблематика, поставяйки въпросите за сексуалността, сексуалната идентичност и взаимовръзките им с други социални и идентичностни проблеми (като расата и етноса) в пространствата между изкуството, практиката и теорията.

Първото издание на форума се състоя в края на 2012 г., а през 2013 г. гостува на фестивала „Улица Отец Паисий” в Пловдив.

Тази година форумът ще бъде отново изключително разнообразен, ще повдига много въпроси, ще представя различни гледни точки и преди всичко – ще отвори свободно от табута пространство за дискусия.

Изданието ще включи сборна изложба с млади български автори в галерия „Васка Емануилова“, видео инсталация на чешката артистка Дарина Алстер в the fridge & Социален център „Хаспел“, както и лекция на Ейми Брицгел – доктор по история на изкуството в университета на Абърдийн, Шотландия и автор на едно от най-мащабните проучвания за пърформънс изкуства в Източна Европа -Performing the East.

Кураторка на тазгодишния СКФ е Стефка Цанева. Към форума ще бъде издаден и каталог.

Последвайте канала на

812 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини