Йовчев: Изтичането на ЕГН-тата не е в отговорностите на МВР

  • 16 април 2014 15:15

  • 1416
  • 2
Йовчев: Изтичането на ЕГН-тата не е в отговорностите на МВР
© Булфото

МВР няма как да защити гражданите от изтичане на ЕГН-тата им. Това заяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин ЙовчевЦветлин Йовчев Цветлин Йовчев е роден на 7 май 1964 г. в Плевен. Завършва Висшето военноморско училище „Никола след заседанието на кабинета. Според вътрешният министър това не е първият случай на изтичане на данни на гражданите и по проблема трябва да работят няколко институции съвместно, пише в. "Труд".

„И аз си проверих ЕГН-то и не е използвано. Вижте, това е проблем и трябва да се търси решение. Доколкото разбрах прокуратурата е започнала проверка и вече оттук нататък, ако има постановление, ние ще изпълним постановлението на прокуратурата. Но това е сериозен проблем, на който трябва да се намери решение", подчерта министър Йовчев.

Той припомни, че това не е първият подобен случай. "При други подписки бяха постановени такива фалшификации доста груби, така че по някакъв начин трябва да се търси трайно решение на въпроса", обясни вътрешният министър. „Изтичането на ЕГН-тата въобще не е в отговорностите на МВР. Как да го гарантираме това, че няма да има. Аз може ли да гарантирам, че вие няма да си предоставите на някого личните данни и той да ги използва?", коментира още Йовчев.

В момента се работи по организацията на охраната на изборите, посочи вътрешният министър. Той не видя пряка връзка между злоупотребата с лични данни в изборните списъци и възможното купуване на гласове, но увери, че МВР работи, за да ограничи това явление.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1416 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2014.04.19 | 12:16

2
g-n ovhev a tova neeli prestaplenie,aaaaaaaaa

2014.04.19 | 12:16

1
То вие за какво ли сте отговорни сякаш не сте министерство на вътрешните работи а куклен театър.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини