Издадоха юридически наръчник на журналиста

  • 16 април 2014 15:02

  • 1290
  • 1
Издадоха юридически наръчник на журналиста
©

В Деня на Българската конституция - 16 април, Административен съд Видин представи и подари на журналистите във Видин юридически наръчник. Той е изработен от съдиите в АС и бе представен днес от председателя Нели Дончева по време на инициативата "Ден на отворените врати".

Наръчникът е предназначен да помага на работата на репортерите, които отразяват работата на съда. Неговата цел е да послужи като навигатор в съдебните процедури и за по-доброто разбиране на това, което се случва в съдебните зали, съобщава БТА.

Заради специфичността на правната терминология сред масовата публика често се случва хората да не познават процесуалните и материални закони. Затова пред медиите стои задачата да обясняват на общодостъпен език, какво се случва в съдебните зали и наръчника е изготвен затова, да спомогне за преодоляване на тези трудности, сподели Нели Дончева.

Последвайте канала на

1290 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.04.16 | 21:07

1
чудна птица е правото , силния и платежоспособния винаги са прави , а на слабия и бедния трябва да му разясняват че все пак е ограбен по закон и все за нещо е виновен

Добави коментар

Водещи новини