Фестивалът Spirit of Burgas няма да се проведе тази година (видео)

  • 16 април 2014 13:28

  • 1942
  • 1
Фестивалът Spirit of Burgas няма да се проведе тази година (видео)
© Булфото Архив

Фестивалът Spirit of Burgas няма да се проведе през 2014-та, съобщи "Дарик". Новината потвърди и директорът на Общинско предприятие "Летен театър, фестивали и концерти"Димитър Маджаров.

Това не е краят на феста, а нулева година, подчерта той.

В момента тече подготовката за провеждането на фестивала през 2015 г., като амбицията на организаторите е той да възвърне мащабите си от предходни години.

Причината са намалените субсидии и неуспехът в уговарянето на атрактивни изпълнители. Дълго време са продължили преговорите с потенциалните участници, но в крайна сметка са били неуспешни.

"Тази година бюджетът, който гласуваха, беше същият. Съответно не можем да търсим формат, по-широк от предни години. Идеята е фестивалът да възвърне ръста си. Поради тази причина още отсега започваме да работим за 2015-та, за да можем да върнем стария формат и да предложим добри и хубави хедлайнери. Не е въпросът само да го има фестивалът с кой да е, въпросът е да са групи, които наистина да си заслужават и да се върне блясъкът на феста от предходните години", заяви Димитър Маджаров.

Spirit of Burgas се провежда от 2008 г. и се субсидира от общината.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1942 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
с

2014.04.17 | 13:35

1
Идеално.Няма да има кочина по улицата и препили екземпляри по градинките и пейките и миризма на урина на всякъде!

Добави коментар

Водещи новини