Плевнелиев иска наказания по скандала с подписките (обновена+видео)

  • 16 април 2014 10:30

  • 8972
  • 81
Плевнелиев иска наказания по скандала с подписките (обновена+видео)
©

Търновската конституция е една изключително демократична за времето си Конституция, която отразява свободолюбивите виждания на българските граждани.

С тези думи президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното откри научна конференция на тема "135 години демократична конституционна традиция в България" в Софийски университет "Св. Климент Охридски", съобщава Нюз.бг.

Именно тези демократични характеристики на основния закон според президента са предпоставката за развитие на българската държава. Дори говорейки за Конституция, държавният глава засегна темата за строителството, като този път отбеляза, че подобно на строежите, ако фундаментите на основния закон на една държава се клатят, тя няма как да се развива.

В Търновската конституция Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното вижда няколко основни идеала, а именно тези за свобода на личността, равенство, пряко избирателно право и разделение на властите. "Общото, равно и пряко избирателно право се въвежда в западноевропейските демокрации едва през 20 век", отбеляза Плевнелиев в навечерието на евроизборите.

Държавният глава обаче обърна поглед и към размирна Украйна и призна своите опасения.

"Има големи държави, които днес ни връщат в мащабите на политическото мислене от 19 век, когато целят разделение на граници. Нима днес не се готви нов Берлински конгрес за Украйна?", заяви Плевнелиев и попита - "кой има правото да реши съдбата на Украйна. Народът или велики ядрени сили, които ще се договарят някъде задкулисно".

Президентът призова за това българите да се противопоставят на сценария за нов Берлински конгрес. "Няма как да го допуснем и не може, и не бива, когато една велика сила просто дестабилизира Украйна", се закани още държавният глава, най-вероятно на Русия.

Връщайки се отново на темата за Конституцията Плевнелиев напомни, че във всяко едно решение на политиците трябва да стои интересът именно на гражданите.

В този ред на мисли Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното обеща, че ще подкрепи всяка една промяна в основния закон, ако бъде направена по прозрачен начин и наистина показва съзнателният избор на народа.

"Защо българският народ иска да промени българската си конституция? Защо не. Но е важен начинът", завърши Плевнелиев.

След официалното заседание на Народното събрание президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното коментира, че от както работи 42-то Народно събрание, е подписал 107 указа, а е върнал само 7, като към всяко едно наложено вето е посочил своите важни аргументи, предаде репортер на Novini.bg.

Нека в този ден говорим за парламентаризъм и диалогичност, да не пропуснем този факт, че всеки върнат закон и указ е с ясно изложени мотиви, каза Плевнелиев.

Във връзка с използването на лични той каза, че това е скандал, който тепърва трябва да бъде установен и институциите да работят за решаването и недопускането да се фалшифицират данни. За предстоящите евроизбори се надява бъдещите евродепутати да защитават българските интереси.

Институциите трябва да направят проверки и да има наказани, категорично заяви президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното по повод скандалът около злоупотребата с лични данни в партийните подписки.

„Много сериозен скандал, който тепърва ще се развива в държавата. Това са недопустими действия, не могат да бъдат фалшифицирани подписите на българските граждани", посочи Плевнелиев.

Във връзка с образуваното дело в Конституционния съд срещу неговия указ за членове на ЦИК президентът отвърна, че е последният човек, който би искал със съмнението си да повлияе на решението на съда.

Последвайте канала на

Нора Виткова
8972 81

Свързани новини

Коментари 81

Добави коментар

2014.04.23 | 23:27

81
ЗА ЧОВЕК КОЙТО НЕ МОЖЕ ДА ПРОЧЕТЕ ЕДНА СТРАНИЦА ТЕКСТ ТОВА Е ДОСТА СМЕЛО ИЗКАЗВАНЕ.

2014.04.23 | 23:27

80
Гъзоблизец храбър, дупедавец немски!

2014.04.23 | 23:27

78
ДА БЕШЕ НЕМСКИ ЩЕШЕ ДА Е ДОБРЕ, ЕВРОПЕЙСКИ ДА БЕШЕ

2014.04.23 | 23:27

79
не е българин и си личи
Аз казах

2014.04.23 | 23:27

77
Тоя главоч е пак е сбъркал. Дестабилизиращата сила се нарича USA. Това вече и децата го разбраха :))
АЗ

2014.04.23 | 23:27

76
А ти си просто един идиот. И педал да не забравяме...
rkrasi

2014.04.23 | 23:27

75
Този комсомолски деятел ги ръси едни глупости, лиже западните задници и си вярва.

2014.04.23 | 23:27

74
ДОСТА Е ТЪПО ДА ИЗЛЕЗЕШ ДА ГОВОРИШ ТЪПИЗМИ ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ, ЧЕ 90% ОТ НАСЕЛЕНИЕТО ЗНАЕ КАК СТОЯТ НЕЩАТА
FM

2014.04.23 | 23:27

73
Да САЩ.

2014.04.23 | 23:27

72
Плевньо , САЩ са великата сила , която дестабилизира Укрйна !!! Какъв УЙЙ търсят там Нюланд и шефа на ЦРУ! ПРЕДАТЕЛ !
Lyubo Angelov

2014.04.23 | 23:26

71
Браво! Майката им eбaBa на тройната коалиция.

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини