11 хиляди допълнителни места в 139 влака за празниците

  • 16 април 2014 09:56

  • 1120
  • 0
11 хиляди допълнителни места в 139 влака за празниците
©

БДЖ ще осигури близо 11 хиляди допълнителни места в 139 влака за предстоящите празници. Повече композиции ще има от четвъртък до вторник. Увеличението ще е основно по дългите направления като София-Русе, Варна и Бургас, които са и най-натоварени, пише „Монитор“.

Средно около 10% увеличение на пътниците по Великден очакват железопътният и автобусните превозвачи.

По празниците най-много пътници в автобусите и влаковете ще има към Русе, Варна и Бургас, сочи справка на „Монитор".

Най-голямото търсене е за четвъртък след обяд и през целия петък, коментира Галя Топалова, председател на Националното сдружение на автобусните превозвачи в България. От железницата съобщиха, че основно билети се продават за четвъртък.

Повечето потребители си купуват двупосочен билет, защото е по-евтино, коментира още Топалова, като предпочитан за връщането е понеделник по обед. Намалението при билет отиване и връщане е над 20%. Според нея българинът предпочита да празнува в провинцията, затова има повече пътници на Великден, а не на Гергьовден.

„До момента има над 33 заявени допълнителни автобуса на столичната автогара”, съобщи шефът й Иван Мирославов. По думите му записвания има непрекъснато и се очаква те да достигнат 70. Освен това за сигурността на пътниците на Централна автогара ще има както повече полиция, така и допълнително представители на охранителната фирма. Мирославов посочи, че организацията се прави от районното полицейско управление и е традиционно, когато има по-голям наплив от пътници.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1120 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини