Продават въшлясали марули

  • 16 април 2014 09:45

  • 2329
  • 0
Продават въшлясали марули
©

Марули, пълни с листни въшки, наводниха сергиите на пазара и магазините. От пълзящите по салатите буболечки се оплакаха стотици недоволни клиенти, които оставали шокирани от отблъскващата гледка, щом отворели торбите вкъщи. Хората направо подскачали, когато от свежите зелени листа по мивките и кухненските плотове плъзвали орди дребни буболечки. След това измиването на марулите им коствало повече от час, пише "Всеки ден".

„Бяхме купили съвсем нормални, уж пресни салатки и щом извадих пликовете в къщи, от тях изскочиха черни и червени миниатюрни буби", оплака се възрастна домакиня, на която накрая се наложило да изхвърли половината от салатите в кофата за боклук. Въпреки висенето с часове на мивката, за да накисне и мине всяко листо под течащата вода, черните гадинки не можели да се отмият, тъй като били силно впити в зеленото.

Въшлясалите марули възмутиха хората, накупили си от тях, които отбелязаха, че явно фермерите, отглеждали марулите, са решили да пестят от препарати срещу буболечки. За да бъдат чисти, не бива да се засаждат зеленчуци, нападнати от листни въшки, припомниха селскостопански специалисти.

Вредителите трябвало да бъдат отстранени незабавно, още в началото, като при израстването на зеленчука системно се оглежда долната повърхност на листата и дори само при няколко буболечки веднага да се пръска срещу вредителите.

Последвайте канала на

Нора Виткова
2329 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини