16 учебни дни ще имат учениците през май

  • 16 април 2014 09:38

  • 2181
  • 0
16 учебни дни ще имат учениците през май
© Булфото

Само 16 учебни дни ще имат учениците през май. Изпити, избори и празници ще предоставят за радост на децата 15 почивни дни през месеца, в който основно се оформя успехът за годината. През този период децата ще имат и две шестдневни миниваканции, пише „Стандарт”.

Първата е от 1 до 6 май, когато заради Деня на труда и Гергьовден почивните дни се разместват. Отучване обаче ще има на 10 и 31 май. Втората миниваканция е около матурите и изборите за евродепутати. Тя започва на 21 май, когато се провежда изпитът по български език за 7-и и 12-и клас, и продължава до 26 включително, когато няма да се учи, за да могат училищата да бъдат освободени от изборните секции.

На 23 май са втората задължителна матура и изпитът по математика за седмокласниците. Със заповед на министър Анелия КлисароваАнелия Клисарова Проф. д-р Анелия Клисарова  е родена на 13 декември1961 г. във Варна. Завършва медицина във Варна денят между тях - 22 май, също става почивен. Заради това и първолаците ще завършат по-рано - най-вероятно на 20, а не на 22 май, както бе предвидено в графика на МОН.

Удостоверенията за завършен първи клас в повечето училища също най-вероятно ще се дават по-рано, а не на 24 май, защото в този ден училищните дворове ще са отворени само до 13.00 ч. В кой ден ще се раздават удостоверения обаче ще се решава от самите директори.

От просветния инспекторат в столицата казаха, че изборите може да променят графиците за проверка на матурите и тестовете на кандидат-гимназистите, но няма да удължат срока, в който ще бъдат обявени резултатите от изпитите. За седми клас крайният срок е 4 юни, а за зрелостните изпити - 9 юни.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2181 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини