Атанаска искала да се предаде на майка си

  • 16 април 2014 06:20

  • 3549
  • 1
Атанаска искала да се предаде на майка си
©

Роднините на Атанаска Георгиева не са говорили с нея от деня, в който бе арестувана за убийството на 8-годишната Александра. Сестрите й Северина и Евгения я видяха в понеделник в съдебната зала, когато бе удължен арестът й, но не успяха да разменят дори и дума с нея. "Поискахме да говорим с Атанаска, но ни казаха, че ще имаме право да се срещнем с нея в петък, когато е денят за свиждане, каза Северина, пише "Стандарт".

Нито тя, нито другите роднини вярват, че Атанаска е убийцата. В самопризнанията си 43-годишната жена твърди, че имала намерение да се предаде сама, но не го направила, защото първо искала да говори с майка си и да й обясни какво е направила. Според майката Светлана това е лъжа, тъй като двете били разговаряли в петък, малко преди Атанаска да бъде арестувана.

"Аз й звъннах по телефона около 8,30-9,00 часа сутринта. Обадих й се, защото чух по телевизията, че Александра е отвлечена. Попитах я вярно ли е и какво знае. Тя беше много спокойна, изобщо не звучеше като разтревожен човек. Каза, че знае и че пред блока има много полиция. Каза, че току-що прочела, че детето е изчезнало", заяви майката на Атанаска. На въпрос къде го е прочела, дали е имала интернет в мансардата Светла Димитрова се поправи, че всъщност няма как да го е прочела, защото дъщеря й нямала компютър и предположи, че вероятно го е чула по телевизията.

"Но ето, как така тя ще казва в самопризнанията си, че уж искала да се предаде, но първо да говори с мен. Ние вече бяхме говорили. Тя ако искаше да ми каже, тогава щеше да ми каже. Атанаска е много спокойна до главата й огън да гори, няма да се премести.

Не вярвам, че има нещо, което може да я ядоса и да отнеме живот на дете. Аз си имам моя версия, но няма да я кажа. Видях я по телевизията вчера, тя не приличаше на себе си, лицето й цялото беше подуто. Вие се сещайте от какво", коментира още майката на арестуваната.

Адвокатът на Атанаска Благой Потеров е единственият, който е разговарял с нея от деня на арестуването й. Той й е носил два пъти дрехи в ареста. "Имах с нея една кратка среща, когато ме упълномощи, и след това, когато даваше показания пред съдия. Не съм разговарял подробно с нея до момента съвсем умишлено, защото искам първо да се успокои. Смятам в близките дни да се срещна с Атанаска, за да ми разкаже подробности", заяви адвокат Потеров.
От Окръжна прокуратура в Бургас продължават да пазят тайна по въпроса има ли други заподозрени и работи ли се по версия за помагачи. Отговорът вероятно ще дойде, след като станат готови техническите експертизи на мобилните телефони, които са иззети. За анализ са изпратени апаратите на убийцата Атанаска, сестрите й, майка й, както и на хотелиера Веселин Тошев. Иззети са още телефоните на родителите и роднините на убитото момиченце. Тепърва ще се установява кой на кого е звънял и какви съобщения са изпращани. До момента все още не е установено дали арестуваната Атанаска е ходила в нощта на убийството в хотел "Лагун". Самата тя твърди, че не е напускала квартирата си и в самопризнанията си казва, че е изпращала SMS-ите на майката на Александра, докато е била в мансардата си. При полицейското разследване обаче е засечено, че телефонният разговор, проведен от SIM картата на Александра, е регистриран в района на хотел "Лагун". На същото място е била картата й, когато са изпращани и SMS-ите.

"Не мога да коментирам този казус, тъй като нямам информация. На мен не ми се предоставят всички доказателства, които са събрани в хода на разследването. Единствено мога да предполагам, че няма пречка Атанаска да си е била у дома и оттам да е изпращала SMS-и, а телефонът да е регистриран от клетката на хотел "Лагун", защото разстоянието е малко.

Разследващите са открили при обиска в таванската стая на Атанаска ученическата раница на момиченцето и мобилния й телефон. Запознати с разследването твърдят, че няколко дни преди жестокото убийство Атанаска се е скарала на детето, че говори много високо във входа.

Последвайте канала на

Нора Виткова
3549 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
666

2014.04.16 | 23:51

1
Много хубаво написано-А ЩО НЕ ВЗЕМЕ АВТОРА ДА ПИШЕ РОМАНИ БЕ-ЩЕ СЕ ПРОЧУЕ.

Добави коментар

Водещи новини