Петков: Правителството има безумна антируска позиция

  • 14 април 2014 15:44

  • 2689
  • 5
Петков: Правителството има безумна антируска позиция
©

Най-новата група в Общинския съвет във Варна – „Граждански експертен център” (ГЕЦ) подкрепя АБВ за предстоящия евровот.

Четиримата съветници обаче няма да станат част от формацията, съобщи на пресконференция с участието и на Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в в морската ни столица Добромир Джиков от експертния център. Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в коментира, че решението на „Граждански експертен център” - Варна да подкрепи АБВ е много сериозно и ангажиращо доверие, тъй като местната формация сама по себе си показва респектиращ потенциал в града, съобщиха от пресцентъра на АБВ. Един от мотивите АБВ да се обърне към „Граждански експертен център” е категоричната непрозрачност в действията на правителството и спекулативното разпределение на 500-те млн. лв., обясни Петков и допълни, че се надява на добро разбиране от варненци, че това е стратегическо партньорство с потенциал за развитие и след европейските избори. Добромир Джиков от експертния център обясни, че решението за подкрепа към АБВ е заради общото становище на него и колегите му от групата, че големите политически партии са с изчерпан капацитет и не могат да предложат нищо ново. Освен това налице са сходни идеи на двете формации за развитие на Варна и региона.

Пред медиите във Варна Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в коментира и закриването на представителството на МВР в Москва. Той определи този акт като грешка. Той е категоричен, че това представителство е важно, защото дава възможност да се акумулира много сериозен обем информация в три ключови направления на борбата с организираната престъпност. „Първо – за финансовите средства, които се инвестират от Русия към България, т.е., да се гарантира честотата на капиталите. България е държава член на ЕС и отказът на нашето вътрешно министерство да бъде ефективно в получаването на такава информация е предпоставка за пране на пари от страна не само а Русия, а и идващи от Русия на територията на ЕС. Второ – информация за евентуална търговия със стоки с възможна двойна употреба и трето – ефективен обмен на информация за наркоканалите. Петков каза, че е поставял този въпрос пред ръководството на БСП, но червената партия, заедно с „Атака“ приели хладнокръвно и доброжелателно закриването на представителството на МВР в Москва. Той е категоричен, че демонстрираната антируска позиция за партиите от парламентарното мнозинство е пряк удар срещу националната сигурност на България и върху инструментите, които нашата национална сигурност разполага за съвместна работа с Европол, с Интерпол, специалните служби на НАТО и ЕС. „Това е едно от най-големите престъпления към националната сигурност на Р България“, каза Петков. Той допълни, че се е надявал, че това безумие ще бъде преодоляно, включително и с политически средства.

„Това, което днес ние трябва да се опитаме да компенсираме е една безумна антируска позиция на фона на много категоричните изявления на председателя на ЕП Мартин ШулцМартин Шулц Мартин Шулц – германски политик, председател на Европейския парламент Мартин Шулц е роден – във всичките си публични проявления и в дейността си той говори за необходимостта от активен преговорен процес , активен диалог и намиране на решения в рамките на диалоговия режим Брюксел – Москва, Москва – Вашинтон и Брюксел – Москва – Вашингтон. Шулц никъде не говори за санкции. За съжаление социалистическата партия чрез Янаки Стоилов, чрез своите участници в КСНС – Кристиан ВигенинКристиан ВигенинКристиан Вигенин е роден на 12 юни 1975 г. в гр. София. През 1993 г. завършва 91-ва Немска езикова гимназия,, Ангел НайденовАнгел Найденов Ангел Найденов е предложен за министър на отбраната.   Найденов е избран за народен, Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно – се превърнаха в ястребите на Европа по отношение на проблемите, които възникнаха в Украйна“. Петков заяви, че страната ни, предвид историческата си обвързаност и пряката ни заинтересованост с Русия и Украйна е трябвало да постави категорично въпроса за изясняване на възникването ан проблемите от Майдана – кой докара снайперистите, кой предизвика братоубийствените сблъсъци, откъде дойдоха изстрелите и какви са жертвите. Без отговорите на тези въпроси ЕК и ЕС рискуват да вземат решения на тъмно, което е много неприятно послание към демократичния свят.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2689 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2015.07.04 | 23:30

5
Украйна е симптом.Причината за конфликта е друга.Тя се нарича...финансов капитал.

2015.07.04 | 23:30

4
Като българка поздравявам Румен Петков за ясната позиция,ясното говорене,без заобикалки като другите политици.Това,че не гласувам за БСП,не значи да не си кажа мнението.Поначало така ни направиха да сме пристрастени към тоя и оня.А всичко е просто.Има политици като Сидеров,Първанов,Р.Петков,които заявяват открито своята гледна точка за РУСИЯ.НО има и други като Станишев,Вигенин,Плевнелиев,Борисов,Местан,че и новия Бареков,на страната на превратаджиите,уж към ЕС.Кой ще защитава националния интерес,при над 70% българи,искащи приятелски,нормални отношения с Русия.
шестаков

2015.07.04 | 23:29

3
Дътъ и.ъ в простия комунис датъ ибъ !!

2015.07.04 | 23:29

2
shte vouvame za rysia vie kvo si mislite ,posle i vashiat red shte dode da si polychite smetkata.

2014.04.14 | 17:43

1
Do NEdialko Nedialkov : Ne go poznavam.Ti znaesh li po-konkretno ?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини