Новата "Цивилизация" идва през есента!

  • 14 април 2014 14:58

  • 2536
  • 0
Новата "Цивилизация" идва през есента!
©

За нас е огромно удоволствие да ви представим една от безспорните новини на годината в света на видеоигрите. Разработчикът на игри Firaxis обяви, че през есента ще пусне на пазара Sid Meier’s Civilization: Beyond Earth - новото заглавие от легендарната поредица Civilization ("Цивилизация").

С новото заглавие култовата игрова поредица за първи път ще напусне планетата Земя и ще бъде посветена на бъдещето, вместо на миналото на човечеството. В жанрово отношение играта напомня на друго заглавие на легендарния Сид Майер - изключително успешната стратегия Sid Meier’s Alpha Centauri, чието действие се развива на първата земна колония извън Слънчевата система, пише сп. "Обекти".

От Firaxis (компанията на Сид Майер) обаче настоятелно се разграничават от паралел между двете заглавия. Ако изключим факта, че правата върху бранда  Alpha Centauri са собственост на друг издател, Beyond Earth е съвсем различна игра, която чисто технологично и като начин на игра напомня повече на най-новото заглавие от класическата поредица Civilization V.

Сюжетът на новата игра започва с началото на първата междузвездна колонизация на човечеството. В това хипотетично бъдеще светът е преживял не съвсем изяснен катаклизъм, предизвикан от хората. Това налага човечеството да потърси свой нов дом в космоса.

Историята звучи епично и обещаващо, а чудесният трейлър, който ви представяме тук е напълно в тон с високите очаквания. След всичко това можем да допълним само факта, че Sid Meier’s Civilization: Beyond Earth ще излезе на пазара през есента във варианти за PC, Mac и Linux, на цена от 50 долара.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
2536 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини