Депутат от ГЕРБ: Контролът над публичните средства не трябва да е политически

  • 10 април 2014 11:26

  • 931
  • 2
Депутат от ГЕРБ: Контролът над публичните средства не трябва да е политически
©

Не сме изненадани от решението на президента да върне за преразглеждане в Народното събрание промените в Закона за Сметната палата.

Това заяви в интервю за БНР депутатът от ГЕРБ Диана Йорданова. Тя обясни: "Всичко, за което предупреждавахме по време на самите дебати, от една страна намери отражение в мотивите на президента, от друга страна – изключително силен отзвук и в ЕП. Това е един напълно логичен ход. От тук нататък е в ръцете на управляващото мнозинство да прецени дали да се съобрази, или да продължи по същия арогантен начин да налага диктат и своите решения. На практика промените, които се направиха, имат за цел да се лиши от независимост главната одитна институция на държавата. Да се смени ръководството и, на практика, да се сложи под контрол дейността й", каза Йорданова.

"Обезпокоително е, че според новите текстове може да се отзовават членове, т.е. предсрочно да се прекратява мандатът им. Така се дава възможност за оказване на натиск върху определени членове и по този начин считаме, че се разчистват сметки с неудобни или непослушни членове на Сметната палата, което е грубо нарушение на абсолютно всякакви процедури, всякакви писани и неписани правила. Не напразно и г-жа Гресле, която е член на Комисията по бюджетен контрол в ЕП, намеква, че след промените в Закона за Сметната палата е възможен и т.нар. "гръцки сценарий", предупреди депутатката. Според Йорданова поправките в Закона за потребителския кредит са популистки. Тя е убедена, че след евроизборите ще има много промени в закони, които се приемат сега.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
931 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2014.04.10 | 21:18

2
Eи ПЛАТЕН ПРОСТАК ПРЕСТАНИ ВЕЧЕ. НИКОИ НЯМА ДА ГЛАСУВА ЗА БОЛНИЯ ВЕЧЕ ЩЕ ВИДИШ.

2014.04.10 | 21:18

1
Видяхме ви ВСИЧКИТЕ какво представлявате за тия 24 г. ! НИЩОЖЕСТВА ! ЗАТОВА НИКАКВИ ПЕДЕРАСИ , НИКАКВИ ГЕРБ - ета , герберастки тиквета , АБВ-та , БПС-та ,ДПС-та турчета , дудучета - петровчета и разни други ХЮМНЕТА ! САМО АТАКААААААА ! ВОЛЕН - ПРЕМИЕР !!!

Добави коментар

Водещи новини