Родители нападнаха агресивен второкласник

  • 10 април 2014 09:00

  • 3288
  • 5
Родители нападнаха агресивен второкласник
©

Родители на деца от Арменското училище в Пловдив се вдигнаха на бунт срещу второкласник, който биел и тормозел децата им, съобщи БТВ. Родителите обвиняват училищното ръководство, че не се справя с проблема. Той съществува от две години.

Подали са жалби в Районния инспекторат по образование, до полицията и до кмета на града, те се опасяват че ако не се вземат спешни мерки може да се стигне и до тежки инциденти.

Проблемите за децата от втори клас на арменското училище започват още в първи клас. Родителите научават от децата си, че техен съученик проявява агресивност и често ги бие. „Имаме още в първи клас бутане по стълби, имаме нанасяне на побой, който мога да кажа, че е жесток побой върху дете. Друг инцидент, който има още със самите учители - детето още в първи клас става и удря учителката”, разказа Стоян Мишинков, който е родител на второкласник.

"Синът ми е бил повален на земята и ритан в бъбреците. Моли го да спре, но той не спира и на родителската среща аз повдигнах въпроса, ходихме при директора - никакво внимание, повдигнах въпроса на родителската среща, майката нищо не ми отговори”, разказва Марина Лозанова.

"Той е видял как детето е увило шал около врата на негов съученик и започва да го блъска”, допълва друга майка на ученик в същото училище - Йорданка Лесова.

Близо две години родителите дават шанс на детето да се поправи, но без резултат. Сега дават гласност на случая, защото се притесняват да не се случи нещо фатално.

„Аз също толерирах това дете, признавам го честно и искрено, но бях свидетел на една случка, бях единственият родител горе и въпросът не е, че детето се сби с друго дете, въпросът беше яростта, която аз видях в очите на това дете, един необуздан гняв, аз просто бях потресена”, разказа Гинка Петрова.

„Децата ни започват да се променят, да се свиват, те се затварят и не споделят вкъщи, те започват да приемат насилието като нещо нормално”, обясни майката Теодора Димитрова.

Майката на второкласника, обвинен че бие децата отказва да говори пред камера. Тя казва, че синът й не е виновен.

„Определено, с това дете имаше трудности и в момента има трудности, но те са значително по-малко отколкото са били в началато. Оплаквали са се, че едната учителка е била ударена с вратата, когато тя е била зад вратата”, обясни директорът на Арменското училище Симон Тютелян.

От инспектората по образованието в града заявиха, че имат сигнал за инциденти от началото на годината. За справяне с напрежението с момчето е назначен педагогически съветник в училището. „Наблюдаван е от педагогически съветник в училището, отделно имаме информация, че се работи с него допълнително, родителите са ангажирали двама външни психолози, които работят с детето”, разказа началникът на образователния инспекторат Антоанета Пакова.

За консултация в училището е викан и външен психолог. Неговото мнение е, че вина носят възрастните - учители и родители. Две години след първите сигнали за агресия има и порицани. Директорът е наказал със забележка учителката и помощник-възпитателя на класа, самото дете също е получило забележка.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3288 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
СПИРО КИРО

2015.05.16 | 15:28

5
За си намери майстора,психопатчето
зъб за зъб

2014.05.07 | 16:14

4
родителите да обучат децата си да се бият-тоя агресивния да не мисли че той е най як!

2014.05.07 | 16:14

3
Ми като не се защитават,какво очакват-на такъв наглец като му потрошат няколко пъти мутрата ще му мине мерака и за бой и за перчене и за каквото още се сетите.Той е намерил лабаво и ги тормози.

2014.05.07 | 16:14

2
da se izklu4i nezavisimo koi e basta mu a se spomenava samo maikata v statiyata imam 4uvstvoto 4e se prikriva nesto vsi4ki znaem 4e v tova u4iliste sa samo deca na nyakoi si ta i u4itelite sedyat mirno na decata napisete imeto na bastata koito e dal takova vazpitanie na sina si
леле...

2014.05.07 | 16:14

1
Боже мой... Цялата работа е сбъркана. Щом има психолози за детето, трябва и психолози за родителите на това дете (да разберат, тези хора имат ли някакви поведенчески проблеми и от проблемни семейства ли са). Второ - никой не споменава каква е ПЪРВОПРИЧИНАТА детето да е агресивно към свои връстници, че и да напада учители. Трето - важно е дали не е имало и от страна на преподаватели, някаква реация, която е отключила всичко това и то се е забатачило във времето(не е обърнато внимание, не са взети мерки от институции и от самите родители). Въобще... ситуацията е плачевна в училищата и агресията не се коригира както трябва! Всички имат някаква пряка отговорност и затова трябва да се обърне сериозно внимание на тези проблеми. Не мое да с прехвърлят топкатана друг, да оправя кашите на някой, като си има начини, но няма желание няма нормално мислещи за тая работа! И тоя родители да скачат над товадете, не е най-правилната мярка, разберете го най-накрая, защото самите родители автоматично се поставят на нивото на 9-годишно дете, а са на по 40 и кусур години, тръгнали да налитат и асе жалват, че то било зло, скапано, агресивно!?? Да се стегнат малко и да обсъдят проблема с ръководството и с отговорните хора, премерено, сериозно и обмислено! Баси и издивялата работа, като на бай ганя кихавицата и мърморенето му!

Добави коментар

Водещи новини