Бургас може да остане без Океанариум

  • 07 април 2014 11:30

  • 3092
  • 0
Бургас може да остане без Океанариум
©

Бургас може да се размине с проекта за Океанариум.

Причината е, че инвеститорът на проекта - Научно производственото обединение „Мостовик“ от руския град Омск, е поискало да бъде обявено във фалит, съобщи руският сайт kvnews.ru. Генералният директор Олег Шишов смята, че обявяването на банкрут е най-доброто решение за закъсалото предприятие, за да не стане то собственост на своите кредитори.

Въпреки фалита фирмата уверява, че ще продължи работата по вече започнатите обекти. „Фалитът не означава, че компанията се ликвидира”, изтъкна Шишов. По думите му компанията закъсала, тъй като изгубила милиарди от изпълнените грандиозни проекти в Олимпийското градче на Сочи.

Пет банки си търсят парите от „Мостовик” и част от тях са запорирали сметките на фирмата. В началото на март „Мостовик“ е прекратила работа върху 40% от започнатите си обекти, а през април този процент е нараснал до 60%. От общината в Бургас засега са спокойни за развоя на ситуацията.

Весела Йоданова от Дирекция „Маркетинг и връзки с обществеността” обясни, че „Мостовик ” продължава да изпълнява всички клаузи по договора за строителство на Океанариума. Изгражда се довеждаща инфраструктура, а терените се подготвят, пише "Новинар".

Последвайте канала на

Борислава Борисова
3092 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини