Японска пицария ще строи заведение на Луната

  • 01 септември 2011 14:46

  • 2052
  • 1
Японска пицария ще строи заведение на Луната
©

Японската верига пицарии „Доминос Пица Япония” представи уникален план за строителството на свой ресторант на Луната. Реализацията на амбициозния проект ще струва най-малко 22 милиарда долара, предаде ИТАР-ТАСС.

Проектът предвижда изграждането на Луната на двуетажна сграда с купол с диаметър 26 метра. За строителството ще бъдат нужни 4850 тона бетон, който ще трябва да се приготвя на място. Освен това ще бъдат нужни около 70 тона допълнителни строителни материали и оборудване, които ще бъдат доставяни от Земята.

Не се съобщава колко ще струва една пица в лунния ресторант. Преди време британският в. "Дейли Мейл" написа, че руснаци ще строят първия хотел в Космоса. Той ще се намира на разстояние 350 км и ще разполага със седем стаи за гости в четири кабини и с огромни прозорци, от които посетителите ще могат да наблюдават въртенето на Земята.
 

Последвайте канала на

Novini.bg
2052 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
zzz

2014.02.16 | 20:38

1
- Скъпа, ще те водя на пица днес, да ти се реванширам, задето ударих баща ти. - О така ли, къде ще ходим ? - На луната ! - Са и ташаци ли ще си правиш с мене, повече не искам да те виждам, кранто такава ! :D:D

Добави коментар

Водещи новини