Бразилска вечер преди празниците

  • 03 април 2014 15:19

  • 852
  • 0
Бразилска вечер преди празниците
©

Само ден преди големите Християнски празници - Лазарица и Цветница в София на 11 април (петък) от 22:30ч., на сцената на Студио 5 ще можете да се потопите в цветната фиеста на Весела Морова - новото име на българската джаз сцена.

След първото й успешно представяне на проекта DANDALUNDA, тя ще зарадва отново своите фенове с многообразна бразилска музика. Този път Весела е подготвила да изпълни нови карнавални самби от Рио Де Жанейро, bossa nova, jazz, funk и reggae music.

Репертоарът ще включва песни на Жобим, Сержио Мендес, Карлиньос Браун, както и на кралиците на карнавалната самба - Ивече Сангало, Даниела Меркури, и Маргарет Менезиш.

Весела Морова ще пее в компанията на неуморимите и познати на българската джаз сцена музиканти: Калин Жечев – пиано, Александър Логозаров – китара, Денис Гоев – тромпет, Радослав Славчев – бас, Борислав Петров – ударни и Наско Попов – перкусии.

Специалното участие на танцьорките от Amazonia Dance Project, ще превърнат ритъма на самбата в пъстра фиеста.

Вход: 8лв

За Весела Морова:
Изучава пеене в музикалния колеж Бъркли – САЩ. След шестгодишен престой в САЩ, където участва в разнообразни формации за джазетно и world music. Весела се завръща в България и отскоро се изявява на родната джаз сцена. Наред с джаза тя активно въвлича състуденти в проекти за българска вокална етно музика, с които спечелват специално признание от Президента на Бъркли. Дълго време е и част от етно-рок формацията Bury Me Standing. Една година е водеща и създател на предаване за балканска музика в колежанското радио. Разпалва се по латино джаза докато е вокалистка на бостънската група “Black Sea Salsa Band”. През лятото на 2013 стартира проект за бразилска музика “After Sunrise”, заедно с Калин Жечев (пиано), Борис Таслев (бас), Лазар Бенов (ударни) и Петър Георгиев (китара). В момента Весела Морова работи и като музикален редактор в радио „София”.

Последвайте канала на

852 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини