Лекар: Шумахер може да бъде транспортиран у дома си

  • 02 април 2014 10:41

  • 13107
  • 1
Лекар: Шумахер може да бъде транспортиран у дома си
© gettyimages

Транспортирането на намиращия се в кома Михаел Шумахер от болницата във френския град Гренобъл до дома му в Швейцария може да бъде безопасно за пациента, заяви спортният лекар Райнхард Вайнщабъл, предаде РИА Новости.

Според медика най-добрият вариант за превозване на седемкратния шампион във Формула 1 е да се използва хеликоптер. "Въпреки че транспортирането на пациенти, поставени на изкуствено дишане, е технически трудно осъществимо, преместването на Шуми би било безопасно", допълва лекарят.

По-рано се съобщаваше, че съпругата на Шумахер – Корина е готова да построи в Швейцария медицински пункт на стойност 10 млн. паунда. Предполага се, че центърът ще бъде построен в швейцарското имение на семейството на брега на Женевското езеро.

Шумахер пострада при инцидент със ски във Френските Алпи на 29 декември 2013 г. Оттогава той е в състояние на изкуствена кома.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
13107 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Деяния на заблудата

2014.04.04 | 16:50

1
ПАРИТЕ НЕ ГАРАНТИРАТ НА НИКОГО СВОБОДА И ИСТИНСКИ ЖИВОТ. Но врагове и завистници със сигурност. Не те оставят дори да умреш спокойно. Цицкат те ако е възможно до последния грош.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини