Очертава се хладен и дъждовен уикенд

  • 02 април 2014 07:27

  • 1899
  • 0
Очертава се хладен и дъждовен уикенд
© Булфото/Архив

През настоящата седмицата времето ще бъде слънчево и приятно, само на места в планините може да превали в четвъртък. През уикенда обаче температурите ще паднат, ще е дъждовно и хладно. Възможно е дори на места в Предбалкана и в ниските планински части да прехвърчи сняг. Това прогнозира Людмил Кърджилов, цитиран от Дарик. Вятърът в Източна България в събота и неделя ще бъде силен от североизток. Дневните температури ще бъдат между 6 и 9 градуса.

Следващата седмица времето ще се върне към нормалния си пролетен ритъм. През деня ще бъде около 18-19 градуса. Следващият уикенд обаче отново се очаква лошо време. Ще вали и ще бъде студено.

Днес облачността ще е променлива. По-значителна ще е в Североизточна България, където на места слабо ще превали. Повече слънчеви часове ще има в Западна България, но привечер и там ще се заоблачи и на места в крайните югозападни райони ще превали. Ще духа слаб източен вятър, в Източна България до умерен; там и дневните температури ще са по-ниски - от 11° до 16°, а в Западна - от 16° до 21°.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1899 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини