Още една тапа в София от вторник! Започва строежа на нова метростанция

  • 30 март 2014 06:31

  • 3803
  • 4
Още една тапа в София от вторник! Започва строежа на нова метростанция
©

Още една тапа очаква шофьорите в София от вторник, но по бул. "Черни връх". Тогава започва строителството на още една станция от втората линия на метрото, която ще стига до ул. "Сребърна". Тя трябва да бъде готова след 22 месеца, пише в. 24 часа.

Работите по булеварда ще са от ул. "Елин връх" до бул. "Т. Каблешков". В отсечката между улиците "Елин връх" и "Орел" ще се строи тунелно и няма да има проблеми за трафика. В участъка между ул. "Орел" и бул. "Т. Каблешков" обаче ще бъдат открити 2 строителни площадки. Едната обхваща трамвайното обръщало, пазара и източното платно на бул. "Черни връх". Другата ще заеме също източното платно, но между ул. "Сребърна" и бул. "Т. Каблешков". При първата движението ще се измести в западното платно, което става двупосочно. Колите ще се движат само по една лента в посока. При втората строителна площадка пък движението ще е еднопосочно към Околовръстния път, като колите ще минават по двете най-западни ленти на булеварда. В обратната посока движението ще заобикаля мол "Парадайс" по бул. "Т. Каблешков", ул. "Емилиян Станев" и ул. "Хенрих Ибсен". За да се осигури по-бързо придвижване, се забранява паркирането по ул. "Козяк" и от ул. "Хр. Ценов" до ул. "Хенрих Ибсен".

Промени ще има и за градския транспорт. Трамвайна линия 10 няма да се движи в участъка от обръщалото на бул. "Джеймс Баучер" до обръщалото при ул. "Сребърна". Скъсява се и маршрутът на автобус 98, като той няма да минава по булевардите "Черни връх", "Дж. Баучер", "Ст. Михайловски" и "Н. Й. Вапцаров". Пуска се обаче заместваща линия А10Т от автобусно ухо "Хладилника", бул. "Черни връх" и обратен завой на кръстовището с бул. "България". Останалите автобуси, движещи се от околовръстния път към центъра, ще заобикалят мола от запад по бул. "Т. Каблешков". Пешеходците пък трябва да знаят, че източният тротоар на бул. "Черни връх" също няма да е достъпен.

От петък стеснени участъци има и по бул. "Н. Мушанов" заради основен ремонт. За 20 дни там се забранява влизането в дясната половина от пътното платно между бул. "Възкресение" и ул. "Добротич", и от нея до ул. "Житница". Движениетo става двупосочно в лявата половина от булеварда. Ремонтът ще приключи до средата на юни. Той струва 1,1 млн. лв., като освен преасфалтиране ще има нови тротоари и осветление, обясни зам.-кметът Любомир Христов.


 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3803 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2014.03.30 | 21:25

2
Къде го видяхте този Тодор Каблешков във Хладилника ???

2014.03.30 | 21:26

4
Добре дошъл в София. Платното от Южната страна на МОЛ-а е част от бул. "Т. Каблешков"

2014.03.30 | 21:26

3
Филип Кутев ли имате предвид под Тодор Каблешков ?

2014.03.30 | 17:40

1
Пич - недей да намесваш софиянството в разговора - роден съм тук, но това не означава че трябва да знам всички улици найзуст и да не се допитвам до карти. Но все пак в дадения случай перфектно знаех къде е Тодор Каблешков, защото е в моя квартал, а не в Хладилника. 4 години съм псувал как свършва в нищото в Манастирски ливади вместо да продължава до Студентски !

Добави коментар

Водещи новини